avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... neintelegeri intre asociati in cazul unui srl ( ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

neintelegeri intre asociati in cazul unui srl ( actiuni 50% cu 50%) cu administrator unic

Am o societate comerciala cu doi asociati 50% cu 50%, eu fiind administrator unic.Au aparut niste neintelegri intre noi ca asociati, iar partea cealalta nu doreste sa ne separam pe cale amiabila.M - am interesat asupra prcedurilor si toate mi se par greoaie, se rezolva numai in instanta etc.In cazul in care eu imi deschid o noua societatea iar pe cea veche nu mai desfasor nici o activitate, celalalt asociat poate desfasura vreo activitate pe ea, fara acordul meu?De asemenea as dori sa stiu ..sediul firmei este la celalalt asociat acasa, actele firmei le pot lua la mine acasa..intrucat nu am certitudinea ca la el acasa sunt in siguranta..adik el poate face modificari in acele documente la care eu nu am acces...fiind in casa lui.Se poate face vreun document de mine ca administrator prin care doresc ca actele societatii sa le pot lua unde locuiesc eu?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 16:16, 26 Septembrie 2010
Teoretic nu ar putea desfasura o activitate fara dvs, dar practic.....greu va fi impiedicat sa emita facturi, BO, sa vanda/cumpere....

Cea mai simpla varianta este sa cesionati partile sociale pe care le detineti asociatului dvs insa este nevoie si de acordul acestuia dupa cum ati spus si dvs

Incercati totusi sa luati legatura cu asociatul dvs sa vedeti care este pozitia sa cu privire la aceasta problema, si reiterati-i ca singura varianta in cazul unui nou refuz va fi cea judecatoreasca.....poate se mai trezeste. Daca tot nu este de acord, singura varianta este in instanta.

Il puteti soma prin executor judecatoresc sa va predea actele societatii dvs fiind administrator.
Va multumesc tare mult pt raspuns si ajutor...o intrebare as mai avea..pot suspenda activitatea firmei fara acordul lui eu fiind administrator cu puteri depline?Ma gandesc la varianta aceasta ca o solutie de moment cel putin acum si pe viitor poate se mai gandeste exact cum ati spus si vom ajunge la o cale amiabila...
Puteti suspenda activitatea societatii fara acordul asociatului numai in situatia in care actul constitutiv va confera acest drept. In caz contrar urmati sfaturile colegului de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema mihai_domnescu mihai_domnescu sunt asociat cu cineva intr-o firma si detin 50% din actiuni. ca si celalalt sunt si administrator. cum fac sa ma retrag din firma si sa scap de ... (vezi toată discuția)
Predare documente catre asociat alexonofrei alexonofrei As dori sa imi spuneti care este procedura corecta de predare a documentelor firmei atunci cand acestea sunt solicitate de catre asociat. Precizez ca sunt ... (vezi toată discuția)
2 asociati in srl Valentina_D Valentina_D Buna seara, Sunt asociata intr-un SRL , 50/50 parti sociale. Cum eu sunt deja revocata din functia de administrator, singurul administrator a ramas celalalt ... (vezi toată discuția)