Buna seara, doresc sa ofer spre inchiriere un apartament ( cu contract de inchiriere inregistrat la Finante ) si as dori sa stiu ce taxe aferente venitului realizat din aceasta inchiriere trebuiesc platite catre stat .
Cum anume se platesc aceste taxe - lunar, la sfarsitul anului ?
Exista vreun proiect de lege in care sa se renunte la cota unica de impozitare si sa se treaca la impozit progresiv ?
din venitul efectiv obtinut se scade o cheltuiala forfetara de 25%, dupa care se aplica impozitul de 16%, care se plateste trimestrial, pe data de 15 a ultimei luni din trimestru
-de ex. la un contract de chirie incheiat la 1 mai 2010, pentru suma de 300 lei/luna, avem de plata pana la sfarsitul anului 2010:
300 lei x 8 luni = 2.400 lei venit brut
2.400 - 25% = 1.800 lei venit net
1.800 x 16% = 288 lei impozit pe venit, care se plateste astfel - 96 lei pana pe 15 iunie, 96 lei pana pe 15 septembrie si 96 lei pana pe 15 decembrie
pentru depasirea acestor termene se calculeaza dobanzi si/sau penalitati de intarziere.
cota de sanatate de 5,5% se achita numai in cazul in care nu realizati alte venituri pentru care deja contribuiti la fondul de sanatate
contributiile la pensie si somaj sunt exceptate la plata in acest caz.
Declaratia 200
loredana.m
Data post: Vineri, 7 Mai 2010, 19:57
Subiect: declaratia 200
Buna seara,
am un depozit pe care l-am inchiriat unei societati comerciale cu 1000lei. ... (vezi toată discuția)