buna seara,
va rog sa-mi spuneti daca se schimba cu ceva urmatoarea situatie: ieri au fost emise niste notificari de preaviz la institutia la care lucrez si astazi ni s-au adus pt. luare la cunostinta (smnatura). nu eram la serviciu la ora aceea(am fost schimbul 2)si nu am de gand sa-l semnez luni. ce poate face angajatorul meu in aceasta situatie, in conditiile in care sunt detasata la o alta institutie.
va rog sa-mi cereti lamuriri daca considerati ca este cazul.
va multumesc.
Sunteti la dispozitia angajatorului la care sunteti detasata. Trebuie sa va inceteze mai intai detasarea.
Art. 45. - Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopu l executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.
Art. 47. - (1) Drepturile cuvenite salariatului detaşat se acordă de angajatorul la care s -a dispus detaşarea.
inteleg deci, ca nu poate sa ne dea in preaviz angajatorul vechi din moment ce suntem detasati, corect? dar exista si o alta cale prin care poate face acest lucru? eu am citit preavizul altui coleg si sunt acolo niste articole din niste legi, codul muncii etc. pot sa revin cu ele si sa-mi spuneti daca este legal preavizul?
multumesc aniticipat!
Inchiriere salariati
flory80
O firma (fara a fi agentie de munca temporara) isi poate inchiria salariatii unei alte societati? Daca da, in ce conditii legale? Care e cadrul legal? Multumesc (vezi toată discuția)