in cazul in care la noul loc de munca, unde am fost detasat, sarcinile de serviciu difera de cele avute inainte de detasare, trebuie sa-mi fie intocmita o noua fisa post?
in ce conditii se poate face detasarea?
Redau din codul muncii:
Art. 45. - Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopu l executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al
salariatului.
Art. 46. - (1) Detaşarea poate fi dispusă pe o perioadă de cel mult un an.
(2) În mod excepţional, perioada detaşării poate fi prelungită pentru motive obiective ce impun prezenţa salariatului la angajatorul la care s -a dispus detaşarea, cu acordul ambelor părţi, din 6 în 6 luni.
(3) Salariatul poate refuza detaşarea dispusă de angajatoru l său numai în mod excepţional şi pentru motive personale temeinice.
(4) Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de m uncă aplicabil.
Art. 47. - (1) Drepturile cuvenite salariatului detaşat se acordă de angajatorul la care s -a dispus detaşarea.
(2) Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
(3) Angajatorul care detaşează are obligaţia de a lua toate măsurile necesare pentru ca angajatorul la care s-a dispus detaşarea să îşi îndeplinească integral şi la timp toa te obligaţiile faţă de salariatul detaşat.
(4) Dacă angajatorul la care s-a dispus detaşarea nu îşi îndeplineşte integral şi la timp toate obligaţiile faţă de salariatul detaşat, acestea vor fi îndeplinite de angajatorul care a dispus detaşarea.
(5) În cazul în care există divergenţă între cei doi angajatori sau nici unul dintre ei nu îşi îndeplineşte obligaţiile potrivit prevederilor alin. (1) şi (2), salariatul detaşat are dreptul de a reveni la locul său de muncă de la angajatorul care l -a detaşat, de a se îndrepta împotriva oricăruia dintre cei doi angajatori şi de a cere executarea silită a obligaţiilor neîndeplinite.
In CCM pot exista si alte clauze mai favorabile salariatului (transport saptamanal, cazare, etc).
Se poate face o noua fisa de post.
Scuze ca intervin si eu cu niste intrebari. Eu am fost detasat pe baza unei note interna (nu scrie nici detasare nici delegare ) pe care nu apare niciun termen de 6 luni sau un an Am colegi care in ultimele 2 luni au fost detasati sau delegati (apar in acte perioadele pe care sunt detasati) Toti suntem azvarliti in acest loc din motive politice (nu cantam aceasi melodie cu seful) , nu avem abateri sau prezente in comisii disciplinare si sunt azvarliti periodic pe rand cate unul . De la un program de 8 ore cat scrie in cim am ajuns sa lucram 16 ore si chiar 24. Cum putem dovedii reaua intentie cu care suntem izolati si mutati de pe posturile pe care am dat concurs. Orele suplimentare ( au trecut 45 de zile) nu au fost acordate si nici platite si mai e si unitate de stat. Multumesc!
Munca in delegatie
remus39
Lucrez la o firma care are anumite lucrari ce necesita deplasarea si cazarea in zona unde este de munca.
Cat timp sau cate zile poate sa ma utilizeze in ... (vezi toată discuția)
Detasari
suciugeorgeta
titi cumva care sunt regulile in cazul detasarilor.....ce trebuie sa faca firma de la care este detasat salariatul si ce face cea la care este detasat???
(vezi toată discuția)