Ma poate lamuri cineva cum e cu AGA in cazul SRL - cine o convoaca, cand, cum, cu cat timp inainte se face convocarea...daca toate hotararile luate publica la Reg. Com., daca se tine o evidenta a lor....tot ce stiti, v-as multumi foarte mult, mi-ati fi de mare ajutor! SAu macar unde as putea gasi niste informatii, caci mi-am cam prins urechiusele pe aici!
in cazul SRL se convoaca printr-o scrisoare recomandata inainte cu 10 zile de termenul stabilit, asta desgiur daca nu exista o alta prevedere in Actul consitutiv.
Multumesc mult pentru raspuns, am citit si legea dar cu toate modificarile alea ...m-am pierdut!
Se tine evidenta lor in vreun fel? Un caiet al Ad. gen. se face? cu modalitatile de convocare, cine s-a prezentat, ce s-a hotarat....chestii de genul asa? E cineva care controleaza legalitatea acestor adunari, in afara de asociati?
Bineintele! Exista un caiet de procese-verbale, unde se noteaza toate procesele -verbale incheiate la fiecare adunare a AGA. Acel caiet poate fi controlat de organele competente care controleaza societatea iar in cazul oricarui conflict aparut in interiorul societatii, (sau cu terte persoane fizice sau juridice) din acele proces-verbale rezulta hotararile luate de catre adunare si faptul ca activitatea desfasurata a fost conforma cu ceea ce s-a hotarat de care AGA!
este bine sa se consemneze in registru de procese-verbale toate hotararile, pentru ca numai asa se poate justifica administratorul firmei pentru operatiunile efectuate;)