avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale atributii administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

atributii administrator

Buna ziua!
1. Administratorul poate decide suspendarea activitatii unei firme, sau numai AGA?
2. Daca nu poate, atunci cum face AGA sa ia o astfel de hotarire, in lipsa unuia dintre asociati, care nu poate fi contactat? Se poate cu majoritate?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 12:46, 29 Martie 2010
Raspunsul il gasiti in statutul societatii comerciale, precum si in legea nr 31/1990, privind societatile comerciale, republicata, cu toate madificarile si completarile ulterioare.
Va raspund in acest fel intrucat nu cunosc ce spune statutul societatii, incat m-as avanta in axplicatii care v-ar incurca mai mult.

Succes.
decizia respectiva nu poate fi luata de catre administrator, ci nu mai de AGA. Hotararile trebuie sa fie luate cu cel putin jumatate + 1, din membrii AGA.
Convocarea trebuie facuta conform legii:
legea 31/1990
Art. 119. (1) Administratorii sunt obligati sa convoace de indata adunarea generala, la cererea actionarilor reprezentand a zecea parte din capitalul social sau o cota mai mica, daca in actul constitutiv se prevede astfel si daca cererea cuprinde dispozitii ce intra in atributiile adunarii.
(2) Adunarea generala va avea loc in termen de o luna de la cerere.
(3) Daca administratorii nu convoaca adunarea generala, instanta de la sediul societatii, cu audierea partilor, va putea ordona convocarea, desemnand dintre actionari persoana care o va prezida.
Multumesc pt promptitudine!
Daca am 90% parti sociale, convoc adunarea generala, asociatul cu 10% nu se prezinta, pot lua aceasta decizie?
Cum trebuie dovedita convocarea AGA fata asociat?(instiintarea)
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
clientX, utilizator
clientX a scris:

Daca am 90% parti sociale, convoc adunarea generala, asociatul cu 10% nu se prezinta, pot lua aceasta decizie?


Da.

clientX a scris:

Cum trebuie dovedita convocarea AGA fata asociat?(instiintarea)


Daca este vorba de o SRL, art. 195 alin. (3) din Legea societatilor comerciale spune: ''convocarea adunarii se va face in forma prevazuta in actul constitutiv, iar in lipsa unei dispozitii speciale, prin scrisoare recomandata, cu cel putin 10 zile inainte de ziua fixata pentru tinerea acesteia, aratandu-se ordinea de zi.''


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare aga DANIELA CINNAMON DANIELA CINNAMON Este posibila convocarea AGA de catre un actionar minoritar la o societate dizolvata de drept in temeiul Legii 359/ 2004, in scopul numirii unui lichidator? ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa fie minim capitalul social pentru a putea convoca aga nicoleta_85 nicoleta_85 cat trebuie sa fie minim capitalul social pentru a putea convoca AGA, atat la un SA cat si la SRL? cu 5 % pot convoca adunarea ordinara? (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala Desideriu Desideriu Care este termenul legal de convocare a adunarii generale a actionarilor care sa poata fi atacat in instanta ( intre data postei scisorii de convocare si data ... (vezi toată discuția)