avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Modificare act constitutiv SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Modificare act constitutiv SRL

Buna ziua,

am si eu o intrebare legata de modificarea unui act consitutiv al unui SRL care are 30 de asociati.

In primul rand doresc sa precizez ca sunt administratorul respectivei societati, iar in actul constitutiv la convocarea Adunarii generale este precizat ca Adunarea Generala se considerea valabil reunita in prezenta a cel putin 2/3 din nr. total al asociatilor si ca hotararile Adunarii se iau cu votul a 2/3 din nr asociatilor prezenti daca legea nu prevede altfel.

Vreau sa precizez ca am convocat cu mai multe puncte, ordinea de zi printre care si modificarea actului constitutiv. In convocare este precizat ca daca in prima zi nu se intruneste cvorumul necesar se va tine o a doua Adunare cu aceeasi ordine de zi.

In rest, in actul constitutiv nu mai este nici o alta prevedere referitoare la numarul de voturi necesar pentru modificarea actului constitutiv. Am citit in legea 31/1990 ca pentru hotararile avand ca obiect modificarea actului constitutiv este necesar votul tuturor asociatilor, in afara daca legea sau actul constitutiv nu prevede altfel . In acest sens actul constitutiv nu prevede nimic.

Intrebarea mea este daca in urma convocarii, la Adunarea Generala nu se prezinta toti asociatii, unii vor mai fi absenti voi putea inregistra la ORCTB Hotararea sau este necesara prezenta tuturor asociatilor pentru modificarea actului constitutiv?

Va multumesc si astept raspunsul dvs.

Cristian
Cel mai recent răspuns: Andreea.B , utilizator 07:09, 21 Ianuarie 2010
crysenc a scris:

Am citit in legea 31/1990 ca pentru hotararile avand ca obiect modificarea actului constitutiv este necesar votul tuturor asociatilor, in afara daca legea sau actul constitutiv nu prevede altfel . In acest sens actul constitutiv nu prevede nimic.


Cata vreme actul constitutiv nu prevede nimic cu privire la modificarea actului constitutiv,nu va ramane decat sa aplicati dispozitiile Legii 31/1990-mai exact votul tuturor asociatilor .
citeste statutul si vezi in functie de tipul de adunare ce prezenta iti trebuie
va multumesc pt raspunsuri, in actul constitutiv nu mai este nici o prevedere referitoare la tipul adunarilor ordinare sau extraordinare.
mergeti pe extraordinara...
pe principiul ca cine poate mai mult poate si mai putin, deci chiar daca schimbarile aduse actului constitutiv ar trebui luate in adunare ordinara, asta nu impiedica faptul ca ele sa fie luate in cea extraordinara, cvorumul va este doar favorabil..... sa fiti atent la convocare ca la carte si nimeni din cei care nu se prezinta nu vor avea sanse de castig daca ataca hotararea
lukacs a scris:

mergeti pe extraordinara...
pe principiul ca cine poate mai mult poate si mai putin, deci chiar daca schimbarile aduse actului constitutiv ar trebui luate in adunare ordinara, asta nu impiedica faptul ca ele sa fie luate in cea extraordinara

E SRL, nu exista adunare ordinara sau extraordinara.

Alte discuții în legătură

Majorare capital social macnav macnav Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie, si as vrea cateva indrumari in acest sens. In speta: un SRL cu doi asociati, fiecare avand 50-50 parti sociale. Unul ... (vezi toată discuția)
Nr convocari ordinare si extraordinare intr-un an calendaristic casanova casanova Am studiat legea 31 - legea societatilor comerciale si nefiind de profesie juridica nu stiu a interpreta cutuma . Cu oazia aprobarii situatiilor financiare ... (vezi toată discuția)
Vanzare patrimoniu catre persoana fizica sergiu197 sergiu197 Sunt 4 asociati A-50%, B-30%, C-10%, D-10%, primul fiind administratorul societatii. Acesta convoca AGA dar C si D nu primesc aceste instiintari, deci nu se ... (vezi toată discuția)