avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Modificare act constitutiv SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Modificare act constitutiv SRL

Buna ziua,

am si eu o intrebare legata de modificarea unui act consitutiv al unui SRL care are 30 de asociati.

In primul rand doresc sa precizez ca sunt administratorul respectivei societati, iar in actul constitutiv la convocarea Adunarii generale este precizat ca Adunarea Generala se considerea valabil reunita in prezenta a cel putin 2/3 din nr. total al asociatilor si ca hotararile Adunarii se iau cu votul a 2/3 din nr asociatilor prezenti daca legea nu prevede altfel.

Vreau sa precizez ca am convocat cu mai multe puncte, ordinea de zi printre care si modificarea actului constitutiv. In convocare este precizat ca daca in prima zi nu se intruneste cvorumul necesar se va tine o a doua Adunare cu aceeasi ordine de zi.

In rest, in actul constitutiv nu mai este nici o alta prevedere referitoare la numarul de voturi necesar pentru modificarea actului constitutiv. Am citit in legea 31/1990 ca pentru hotararile avand ca obiect modificarea actului constitutiv este necesar votul tuturor asociatilor, in afara daca legea sau actul constitutiv nu prevede altfel . In acest sens actul constitutiv nu prevede nimic.

Intrebarea mea este daca in urma convocarii, la Adunarea Generala nu se prezinta toti asociatii, unii vor mai fi absenti voi putea inregistra la ORCTB Hotararea sau este necesara prezenta tuturor asociatilor pentru modificarea actului constitutiv?

Va multumesc si astept raspunsul dvs.

Cristian
Cel mai recent răspuns: Andreea.B , utilizator 07:09, 21 Ianuarie 2010
Modificarea administratorilor nu este considerata modificare a actului constitutiv.
Nu se depune act constitutiv actualizat.

Dar modificarea de sediu necesita unanimitate si act constitutiv actualizat semnat de TOTI asociatii.

Alberto Kurtyan
Mai am o intrebare, unde este prevazut in legea 31/1990 faptul ca pt schimbarea administratorului este necesar 3/4 din voturi.

In cazul in care in actul constitutiv nu se prevede ca votarea se face si prin corespondenta acest lucru se poate face?
Se poate da doar o procura speciala autentica catre unul dintre asociati sau se poate face si printr-un simplu inscris sub semnatura privata?

Va multumesc,
Scuze, am facut o mica confuzie.

Trei patrimi este pentru cesiune catre tert.

Art. 202. - (1) Partile sociale pot fi transmise intre asociati.
(2) Transmiterea catre persoane din afara societatii este permisa numai daca a fost aprobata de asociati reprezentand cel putin trei patrimi din capitalul social.

Pentru schimbare administrator:

Dubla majoritate absoluta .
Art. 192. - (1) Adunarea generala decide prin votul reprezentand majoritatea absoluta a asociatilor si a partilor sociale, in afara de cazul cand in actul constitutiv se prevede altfel.

De retinut, schimbarea administratorilor nu este modificare de act constitutiv (deci nu trebuie unanimitate).

Alberto Kurtyan

Am inteles si va multumesc inca o data.

Imi puteti da un sfat si referitor la procura?
Buna ziua,

Noi folosim foarte des procurile la incheierea de hotarari AGA.
Va sfatuiesc ca in mandat sa precizati data la care se va desfasura hotararea aga, ordinea de zi, ca mandatarul va vota PENTRU pt. punctele de pe ordinea de zi, ca va avea dreptul sa semneze hotararea aga si orice acte necesare pentru indeplinirea hotararii.

Pentru o pers. fizica procura va trebui sa fie autentica iar pt pers jur. e suficienta semnatura reprezentantului si stampila societatii.

Mie mi se cere actul constitutiv la schimbarea administratorului.
Va atasez si linkul de la Reg. Com. [ link extern ]

La sfarsitul hotatarii aga va sfatuiesc sa imputerniciti o persoana care va avea dreptul sa semneze actul constitutiv actualizat, sa depuna, sa semneze cererile de la Reg. Com. si orice acte necesare pentru pt. aducerea la indeplinire a hotararii aga.

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social macnav macnav Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie, si as vrea cateva indrumari in acest sens. In speta: un SRL cu doi asociati, fiecare avand 50-50 parti sociale. Unul ... (vezi toată discuția)
Nr convocari ordinare si extraordinare intr-un an calendaristic casanova casanova Am studiat legea 31 - legea societatilor comerciale si nefiind de profesie juridica nu stiu a interpreta cutuma . Cu oazia aprobarii situatiilor financiare ... (vezi toată discuția)
Vanzare patrimoniu catre persoana fizica sergiu197 sergiu197 Sunt 4 asociati A-50%, B-30%, C-10%, D-10%, primul fiind administratorul societatii. Acesta convoca AGA dar C si D nu primesc aceste instiintari, deci nu se ... (vezi toată discuția)