avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incasare valutara in numerar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incasare valutara in numerar

Buna ziua,

Ma puteti ajuta, va rog, cu un raspuns la urmatoarea intrebare:

O companie din Romania poate incasa in numerar, o suma de bani de la o companie nerezidenta , in Euro? Daca da, care este limita maxima?
Se poate ca firma respectiva sa depuna banii cash, direct la caseria bancii, unde firma noastra are contul?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 12:46, 26 Septembrie 2010
A se vedea precizarea distinsei colege Magda Staicu
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2010
ContSters44758, utilizator
Nu trebuie depasita limita de 5000 lei / zi / persoana juridica.
Factura poate depasi 5000 lei, iar diferenta peste limita se plateste prin banca.
in normele og 15, cu disciplina financiara , la pct 13 ,este precizat faptul ca og 15 nu este aplicabila operatiunilor in valuta , de aceea nu este aplicabil plafonul din og15
Ce reprezinta suma pe care urmeaza sa o incasati ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Septembrie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal
Va multumesc pentru raspunsuri!

Avand in vedere ca suma pe care urmeaza sa o incasam, nu este foarte mica, am prefera ca aceasta sa fie depusa direct in contul nostru, la caseria bancii. Depunerea va fi in valuta, in baza contractului. In acest caz exista vreo restrictie? Sunt necesare anumite formalitati?

Suma reprezinta o investitie pe care partenerul nostru o face pentru realizarea unui proiect.

Multumesc
aveti aici :[ link extern ]
regulamentul valutar .
Asa cum am inteles din prezentare, va incadrati la art 3 din Nomenclator .
As mai preciza ca imprumuturile intre firme sunt interzise , daca firma care imprumuta nu are acest obiect de activitate .

Alte discuții în legătură

Factura externa in ron + incasare ooopsss ooopsss Buna ziua , Am si eu o intrebare: se pot emite facturi externe fara TVA in RON ? acestea se pot incasa cu chitanta chiar daca suma este mai mare de 5000 ... (vezi toată discuția)
Incasare facturi georgetag georgetag as dori sa stiu exact care este modul de incasare a unei facturi.....prin casierie o factura cu valoare de pana la 5000 ron se poate incasa prin casierie ... (vezi toată discuția)
Intrebare, imprumut sau credit? alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Ex. O PJ romana poate primi un imprumut sau credit de la o PJ straina dar imprumutul sau creditul ( ... (vezi toată discuția)