avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Drept de autor - Numar mediu salariati - contributie ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Drept de autor - Numar mediu salariati - contributie handicap

Buna ziua

Persoanele incadrate in baza contractelor de drepturi de autor se iau in calcul la stabilirea numarului mediu de salariati (necesar contributiei la fondul de handicap)?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 13:27, 25 Septembrie 2010
Nu sunt luati in calcul.

Art. 2. - (1) Numărul de angajaţi care se ia în calcul este numărul mediu de angajaţi din lună.
(2) Se determină numărul mediu lunar de salariaţi din fiecare lună ca medie aritmetică simplă rezultată din suma efectivelor zilnice de salariaţi din luna respectivă, inclusiv zilele de repaus săptămânal, zilele de sărbători legale şi alte zile în care, potrivit dispoziţiilor legale, nu se lucrează, împărţită la numărul total de zile calendaristice. În efectivele zilnice nu vor fi incluşi salariaţii aflaţi în concediu fără plată, cei aflaţi în grevă, cei detaşaţi la lucru în străinătate şi nici cei ale căror contracte individuale de muncă sunt suspendate. Pentru fiecare zi de repaus săptămânal sau de sărbătoare legală se vor lua în calcul efectivele de salariaţi din ziua lucrătoare precedentă, cu excepţia persoanelor al căror contract individual de muncă a încetat în acea zi.
Instructiuni din 12/11/2008

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul numar mediu angajati si fond handicapati irinajunca irinajunca Buna ziua, Am o intrebare legata de modul de calcul al numarului mediu de angajati contributiei la fondul de handicapati, mai exact despre modul de calcul ... (vezi toată discuția)
Calcul fond handicap,daca am incadrate persoane cu handicap cu timp partial emmaribana emmaribana Buna ziua, la o societate cu peste 50 salariati, din care 3 sunt cu handicap( unul angajat cu 8 ore/zi si 2 cu cate o ora/zi), care este numarul pentru care ... (vezi toată discuția)
Calcul fond de handicapati bratuionela bratuionela Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza fondul de handicapati. (vezi toată discuția)