avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutorul de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutorul de somaj

am fost la fortele de munca si refuza sa imi primeasca actele de somaj pe motiv ca mai detin un loc de munca cu contract de 2 ore ,cu un venit de 180 lei pe luna.Va rog sa ma lamureasca cineva daca este corect acest lucru ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:34, 25 Septembrie 2010
Conform art.34 alin.1 lit b) din legea 76/2002, aveti dreptul:
Art. 34. - (1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
b) nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
1. Asa cum reiese din art.34 din Legea 76/2002 daca realizati venituri acestea trebuie sa fie din activitati autorizate, nu in urma unui CIM.
2. Din Norme metodologice la Legea 76/2002:
Art. 15. - (2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se înţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.
3. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic pentru titular intreprindere individuala cremona cremona sunt in cic pana la 15.04.2010,pana atunci doresc sa infiintez o intreprindere individuala dar avand in vedere nebuloasa economica -existenta si viitoare-as ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj oroles2010 oroles2010 Buna ziua! In conditiile in care detin un PFA pot beneficia de ajutor de somaj? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj si drepturi salariale ana30d ana30d exista vreo forma legala in care poti sa beneficiezi si de somaj ( eu beneficiind de somaj pt inca cateva luni ) si drepturi salariale in acelasi timp? vreo ... (vezi toată discuția)