avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa cic pentru titular intreprindere individuala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa cic pentru titular intreprindere individuala

sunt in cic pana la 15.04.2010,pana atunci doresc sa infiintez o intreprindere individuala dar avand in vedere nebuloasa economica -existenta si viitoare-as dori sa stiu daca am dreptul la somaj in conditiile date
Cel mai recent răspuns: cremona , utilizator 16:19, 19 Ianuarie 2010
1. Da, veti beneficia de indemnizatie de somaj daca nu obtineti un venit lunar mai mare de 500 lei (acesta este valoarea indicatorului social de referinta, la acesta data).
2. Din Legea 76/2002:
Art. 34. - (1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
b) nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
3. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 15. - (2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se înţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.
multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorul de somaj 0748347308 0748347308 am fost la fortele de munca si refuza sa imi primeasca actele de somaj pe motiv ca mai detin un loc de munca cu contract de 2 ore ,cu un venit de 180 lei pe ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare in somaj luci67s luci67s buna ziua ,as dorii sa stiu daca sunt in somaj pot lucra cu contract de colaborare si daca trebuie sa renunt la somaj ca sa pot lucra. (vezi toată discuția)
Pensionare si somaj pt 2 asociati firma tarja tarja Buna seara, Exista un Srl, in domeniul constructiilor care nu are activitate ,2 asociati fara alti salariati, unul vrea sa se pensioneze iar celalalt sa ... (vezi toată discuția)