buna ziua
Am o firma la care sunt administrator si in anul 2005 am eliberat sotului meu care avea carte de munca o adeverinta pentru un credit de bunuri de uz casnic. Deoarece nu ne incadram cu salariul am fost sfatuiti de consilierul de vanzari sa punem salariul mai mare , iar eu sa ma trec cu numele de fata ca sa poata fi acordat creditul. Creditul s a facut pe o perioada de 5 ani , iar noi l am rambursat in termen de 3 ani , in anul 2008. Recent am fost chemati la politie in legatura cu acest fapt si as dori sa stiu ce acuzatii ni se pot aduce si daca este nevoie de un aparator.
Daca ati fost chemata la politie ,vi sa comunicat calitatea ,eventual sub incidenta carei infractiuni urmeaza sa fiti audiata?
Avand in vedere ca documentul emis de dvs a fost incheiat cu buna stiinta cu scopul de a obtine o consecinta juridica, respectiv acordarea creditului,in raport de anumite elemente si indicii,exista posibilitatea ca organele de cercetare ,sa dispuna cerceatrea sub incidenta uneia sau mai multor infractiuni
Conteaza mult in evolutia cercetarii faptul ca nu exista prejudicii materiale,
respectiv creditul a fost rambursat
De preferat ,pentru o competenta reprezentare si aparare a intereselor dvs,sa apelati la persoana specializata
Este posibil sa fiti cercetata pentru infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals. Mergeti la politie si solicitati informatii cu privire la stadiul dosarului
Este vorba pentru dvs despre infractiunile de fals intectual si uz de fals,iar pentru sotul dvs.este vorba despre infractiunea de uz de fals.
Daca aveti posibilitati materiale este bine sa va angajati amandoi avocati si sa dati declaratiile in prezenta acestora.
Am fost la politie si mi s-a comunicat ca la mine este vorba de art. 290 si art 291 iar la sot de art. 215. Am citit articolele respective , dar as fi vrut sa stiu daca pot fi condamnata .
Se poate aplica prescriptia raspunderii penale pentru art 215,290,291 daca s-au implinit 5 ani de la acest fals? Cum ar trebui sa procedez daca nu pot sa mi iau aparator?