avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit bancar fara stiinta unuia dintre soti
Discuție deschisă în Executare silită

credit bancar fara stiinta unuia dintre soti

buna ziua,sotul meu a facut la finele lui 2007 un imprumut la banca -persoana fizica-fara ca eu sa am habar.Acum mi-a sosit aceasta notificare de la banca ,cu scadenta anticipata la credit ,pentru ca el nu a mai platit .Problema e ca la sfarsitul lui 2008,ne-am despartit in fapt ,iar la finele lui 2009 am divortat ,ramanand cu un copil in grija.Am ramas fara servici ,iar acest contract ,pe care l-a facut cu banca ,eu nu l-am semnat ,dar mi s-a spus ca eu sunt coplatitor. cum e posibil sa fiu buna de plata ?El e de negasit inca de acum un an.Sunt amenintata ca mi se vor executa bunurile pe care le am... dar eu am casa pe numele meu ,inca de cand nu eram casatorita ,dar si aceasta e girata la o alta banca.Ce sanse am sa scap din ..mizeria asta?Exista vreun articol din lege care sa ma poata apara?
Nu puteti avea calitatea de coplatitor din moment ce semnatura dvs.nu se regaseste in contractul cu banca.In mod cert este vorba de neglijenta bancii-a functionarului- sau probabil este vorba de fals si uz de fals.Solicitatio audienta la directorul bancii si aratati aceasta situatie,depunand in aelasi timp un memoriu scris,cu nr.de inregistrare.Aratati directorului ca veti depune o plangere penala la politie sub aspectul savarsirii infractiunii de fals si uz de fals.


andymaurul
in contract se specifica faptul ca pentru cei casatoriti ,coplatitor e sotul(sotia)
mergeti la banca si vedeti ce-i cu acel contract
faceti o sesizare si la protectia consumatorului, daca aveti contractul in fata si in el scrie negru pe alb ca sotii sunt coplatitori automat.
eu zic ca sotul a dus o copie dupa buletinul dvs si eventual a si semnat in locul dvs, ii puteti face plangere penala acestuia daca se dovedeste ca e asa.
apoi, daca primiti o somatie de la un executor, depuneti o contestatie la executarea silita si o cerere de suspendare a executarii ( se plateste cautiune de 10% ), veti avea nevoie de avocat
sa va comunice actele ce au stat la baza contractarii creditului... si dupa aceea actionati daca e cazul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scadenta anticipata a creditului teomicri teomicri buna ziua,sotul meu a facut la finele lui 2007 un imprumut la banca -persoana fizica-fara ca eu sa am habar.Acum mi-a sosit aceasta notificare de la banca ,cu ... (vezi toată discuția)
Sunt casatorita legal cu sotul meu, si situatia sta ... Laura_89 Laura_89 Buna seara Sunt casatorita legal cu sotul meu, si situatia sta in felul urmator: Sotul are 2 credite facutr inaintea casatoriei la care nu am fost girant ... (vezi toată discuția)
Credit nucusor nucusor sotia mea a luat doua credite de la o banca fara ca eu sa semnez(sunt coplatitor) a semnat in locu meu,acum ne.am despartit si am aflat de credite..ce pot face ... (vezi toată discuția)