avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ordin de plata falsificat!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ordin de plata falsificat!!

speta:asociatul unei firme a falsificat ordinul de plata si l-a trimis prin fax firmei partenere,determinand soferul acesteia sa descarce marfa.Mai exact,a introdus un ordin de plata iar dupa ce i s-a pus stampila si semnatura bancii,el a mai adaugat doua cifre in fata,(deoarece nu era x-at) si a trimis prin fax ordinul pe ducand in eroare reprezentantul firmei.VA AVEA SUCCES O PLANGERE PENELA?Firma e din bucuresti iar asociatul e tot deacolo,dar nu ii cunosc domiciliul,unde inregistrez plangerea?Astept pareri.Multumesc
Puteti sa-i verificati societatea la link-ul urmator:
[ link extern ]
Plangerea se va face tinand cont de competenta , astfel:
Art. 30: Competenta pentru infractiunile savarsite in tara
(1) Competenta dupa teritoriu este determinata de:
a) locul unde a fost savarsita infractiunea;
b) locul unde a fost prins faptuitorul;
c) locul unde locuie ste faptuitorul;
d) locul unde locuieste persoana vatamata.
SUCCES!
B-)

Bineinteles, este vorba de un fals in inscrisuri si uz de fals.... deci un concurs de infractiuni.....
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Imi este teama ca este vorba numai de un uz de fals si de inselaciune deoarece pentru stabilirea falsului va fi nevoie de ordinul de plata original falsificat , nu de copia fax pe care o aveti dvs. Si nu cred eu ca un astfel de om care face asa ceva este la prima "abatare" de acest gen ! Va spune ca el nu a trimis acel document sau ca a fost o greseala....si nu va preda nici un ordin de plata motivand ca nu are asa ceva....nu m-ar mira sa va fi trimis fax de la posta sau din alta parte!B-)
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Faceti plangere penala in numele firmei "X" pentru "fals material in inscrisuri oficiale" si "uz de fals", impotriva firmei "Y" reprezentată prin asociat "Z" - cel care a comis falsul. Inregistrati plangerea penala la locul unde locuieste persoana vatamata - respectiv unde se afla sediul firmei vatamate. Daca nu cunoasteti adresa asociatului "Z" solicitati sa fie citat pe adresa firmei "Y".
firma e din bucuresti,iar domiciliul asociatului care a facut magaria e in bucuresti deasemenea,dar nu cunosc adresa exacta.Deci plangerea unde o fac?

Alte discuții în legătură

Promovare o noua plingere penala tobescu tobescu Buna ziua, am nevoie de citeva sfaturi va rog : sora mea a facut o plingere la Parchet impotriva unei persoane, la care m-a asociat si pe mine, eu nu am ... (vezi toată discuția)
Aceeasi pb! manuel26 manuel26 BUNA ZIUA!AM CAM ACEEASI PROBLEMA CA SI RAZVANDICU...VREAU SA INCEP UN PROCES PENAL PT FALS SI UZ DE FALS,FOSTUL ANGAJATOR SI MI A MODIFICAT UN INSCRIS CARE NU ... (vezi toată discuția)
Fapta de inselaciune ! eu45ani eu45ani Buna ziua Va rog sa ma indrumati unde sa ma ma adresez ptr. o fapta de inselaciune comisa in vanzarea unei suprafete de teren siutat in com. Barcanesti ... (vezi toată discuția)