avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legal sau ilegal ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legal sau ilegal ?

detin centrala de apartament.... s-a facut ceva modificari la bloc la apa calda menajera mai precis recircularea apei calde menajere...... avem 4 locatari CT pe scara la intretinerea pe luna trecuta am de plata in plus o anumita suma datorata tocmai pentru modificarea care spun ei au facut o (ori eu nu mai am treaba cu apa calda menajera ) ce este de facut..!!!!!! X-(#-o
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:05, 26 Septembrie 2010
Buna seara.Sa sesizati asociatia de proprietari solicitand sa fiti scutiti de plata acestei sume.Daca aceasta va refuza adresati/va instantei de judecata.Cheltuielile de judecata le veti recupera de la asociatie in cazul in care veti avea castig de cauza
@MDORY,
Conform legii 230/2007 si HG 1588/2007, intretinerea si reparatiile efectuate la instalatiile comune se suporta prin repartizare cheltuielilor conform cotei indivize de proprietate pe toti proprietarii din bloc indiferent ca folosesc instalatia respectiva sau nu.
Este ca si situatia celor care locuiesc la parter, dar trebuie sa contribuie la fel ca cei de la ultimul etaj la reparatia liftului.
Situatia dvs ,respectiv detinerea de CT proprie ,reprezinta un caz distinct fata de situatia initiala,dupa cum a fost proiectat imobilul
Imobilul ca si entitate,detine spatii proprietate privata si proprietate comuna
Pentru asigurarea utilitatilor la proprietea privata ,exista instalatii care detin o parte comuna si alta privata
Intretinerea tuturor partilor comune,de constructie si de instalatii reprezinta responsabilitatea asociatiei de proprietari,a caror costuri de intretinere si de
reparatie se impune si se percepe de la toti proprietarii ,indiferent de modificarile constructive pe care acestia au inteles sa le realizeze pentru ridicarea gradului de confort personal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre pierderile de acm(apa calda menajera)... ndan57 ndan57 :sorry:firesc este sa nu se impute si celor cu CT si chiar celor debransati de la sistemul centralizat. In cadrul asociatiei o persoana care implemenreaza un ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune ale blocului odille odille buna seara, in blocul in care stau sa spart teava de apa calda din perete chiar in dreptul meu eu am facut toate reparatiile necesare iar acuma ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari AndraB90 AndraB90 Buna ziua . Am si eu o nelămurire. Mama mea este obligată de asociația de locatari sa plateasca o suma de 1700 lei pentru reparațiile de pe bloc . 1700 de ... (vezi toată discuția)