avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul Copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul Copilului

Sunt in prag de divort . Casa in care locuim este primita prin donatie de catre sotul meu de la tatul lui. Actul de donatie este facut dupa casatorie si dupa nasterea fiului nostru. Stiu ca eu nu am nici un drept la casa. Intrebarea este daca fiul meu, inca minor, are vreun drept si daca vom mai putea locui dupa divort in aceasta casa. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 11:59, 12 Octombrie 2010
Copilul il va mosteni pe tata....deci momentan nu are nici un drept la casa despre care faceti vorbire.
Si nici nu puteti locui in casa respectiva decat cu acordul sotului....
Donatia este facuta ambilor soti sau exclusiv sotului?
Ati verificat acest aspect?
Multumesc mult....dar ma poate da afara?...nu am parasit locuinta, am aceasta adresa pe buletin...chiar nu avem nici un drept?
Din pacate exclusiv sotului...am verificat...socrul meu a trecut printr-un divort deci s-a interesat temeinic cand a facut acest act!
Am inteles.In acest caz, aveti dreptul sa locuiti in acel imobil pana la evacuarea in baza unei hotarari definitive si irevocabile in evacuare.
In cazul in care in timpul casatoriei prin contributie comuna ati adus imbunatatiri imobilului, aveti un drept de creanta materializat in contravaloarea cotei de 1/2 din aceste imbunatatiri, drept care se poate obtine in cadrul procedurii de partaj.
Minorul nu are drepturi asupra bunurilor dobandite de parintii sai, ci numai acel drept de mostenire in cazul decesului acestora.

Alte discuții în legătură

Custodie copil si parasire domiciliu nsa nsa Va deranjez cu o intrebare, daca sotia a parasit domiciliul impreuna cu copilul minor (sub 1 an) si s-a mutat la cineva cu are are o relatie, urmand ca ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi a unuia din parinte se poate solicita inaintea divortului? ContSters130251 ContSters130251 Ca mama, pot sa decad din drepturi tatal si apoi sa fac divortul? Mentinonez ca stiu in ce conditii legale se aplica decaderea din drepturi ale unuia din ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 minori mirclau mirclau buna ziua am si eu o intrebare:daca vreau sa divortez de sotul meu pe motivatia ca suntem dirijati de mama lui iar el admite aceste lucruri si in permanenta ... (vezi toată discuția)