avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalcularea pensiilor de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalcularea pensiilor de urmas

Buna ziua,
bunica mea este urmas dupa bunicul meu, ce a fost aviator si a lucrat 55 ani in aceasta meserie.
Pensia bunicului meu a fost recalculata acum 2 ani, beneficiand de drepturile legale de care a fost primat ani de zile.
Dupa decesul bunicului meu, bunica mea ca urmas a primit pana acum 50% din pensia de care beneficia bunicul meu(cea recalculata)
Acum dupa aceasta lege cu recalcularea pensiilor, bunica mea beneficiaza de 50% din cat era pensia bunicului meu inainte de recalcularea de acum 2 ani.

As dori sa stiu daca se poate face ceva in a contesta decizia si daca exista o baza legala ce poate sustine aceasta contestatie.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:26, 26 Septembrie 2010
Din cate am auzit si eu la televizor, pensiile de urmas raman neatinse. Deci daca am inteles gresit si v-am transmis gresit o informatie imi cer scuze.
De principiu, poate fi contestata orice decizie de pensie. Eu as contesta decizia, si sa va spun de ce. Recalcularea tuturor pensiilor personalului navigant s-a facut foarte repede, in mai putin de doua luni. Este imposibil sa faci ceva foarte repede si bine.

Pentru a determina pensia de urmas a bunicii dvs., cei de la pensii au stabilit intai punctajul mediu anual al bunicului. Bunica dvs. nu primeste 50% din cuantumului pensiei bunicului, ci 50% din punctajul mediu anual inmultit cu valoarea unui punct de pensie.

Intr-o eventuala cerere de chemare in judecata puteti sa sustineti ca punctajul mediu anual al bunicului a fost determinat gresit si sa solicitati instantei sa va admita proba cu expertiza contabila. Intotdeauna in urma administrarii acestei probe rezulta punctaje medii anuale mai mari decat cele stabilite de casa de pensii. Un punctaj mediu anual mai mare inseamna, implicit, un cuantum mai mare al pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum pensie de urmas! tudorache_alyna tudorache_alyna Buna seara! Bunicul meu a decedat de curand, iar pana la data decesului a beneficiat de pensie de stat in cuantum de aprox. 450 lei si pensie agricola de ... (vezi toată discuția)
Mod recalculare pensie urmas a... a... Buna ziua, va rog o intrebare Tatal meu(nascut 1.04.1942 - pensionar de stat din 1998 , decedat 20.12.2007 (pensia din luna noiembrie 2007 era de 673 lei; ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva deciziei privind recalcularea pensiei de serviciu Atonn Atonn Buna ziua, Cerandu-mi scuze pentru deranj, indraznesc sa va adresez cateva intrebari legate de intocmirea unei contestatii la decizia de recalculare a ... (vezi toată discuția)