avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu apartament

Buna ziua.As dori si eu un raspuns la urmatoarea problema.Tatal meu( a decedat in 2002) si mama mea sunt trecuti pe contractul unui apartament cu 4 camere cumparat pe vremea lui Ceausescu.Noi suntem 4 frati din care 2,nu se prea inteleg cu mama.Intrebarea mea este daca,cei care nu se inteleg cu mama o pot obliga sa vanda apartamentul pentru a beneficia de partea lor.De mentionat ca mama nu doreste sa vanda apartamentul.Ce se poate intampla cata vreme ea este trecuta pe act ca si cumparator,deci propietar alaturi de tatal meu(decedat) si pe deasupra mai este si inca in viata? Multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: pufosu76 , utilizator 10:19, 27 Septembrie 2010
Nu o pot obliga pe mama dvs.-legal-sa vanda acest apartament,din moment ce nu s-a facut succesiunea.

andymaurul
Cat timp mama dvs. este inca in viata nu o poate obliga nimeni sa vanda apartamentul cu toate ca tatal a decedat si ceilalti isi asteapta nerabdatori partea.Daca mama dorestea poate sa va lase dvs. apartamentul iar ceilalti sa ramana fara nimic.Abia dupa moartea ei se dezbate succesiunea.
mama d-voastra are 5/8 din apartament, iar fratii impreuna 3/8 din acesta; in cazul unei iesiri din indiviziune, mama d-voastra va solicita atribuirea in natura a apartamentului, cu obligatia corelativa a platii unei sulte catre ceilalti mostenitori.
avocat Cristina Popescu
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
Cristina Popescu, Avocat
Am sa va rog doamna avocat,sa imi explicati mai pe inteles daca nu va suparati.Cu niste cuvinte mai pe intelesul tuturor.Multumesc anticipat.
Nu o pot obliga sa vanda dar daca vor deschide proces vor putea apoi sa va forteze sa le platiti partea.
Urat din partea lor...

Alte discuții în legătură

Succesiune krista56 krista56 Buna seara. Am o situatie si as avea nevoie de sfatul dvs. Bunica, vaduva de mai multi ani, a avut 4 copii, 3 sunt in viata si unul a decedat in urma cu 16 ani ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot proteja succesiunea? Sergiu92 Sergiu92 Mama a decedat de 3 ani. A ramas tata si 3 copii. Pe unul dintre copii vrea sa-l dezmosteneasca -fara motivatie rezonabila ci incitat de ceilalti 2. ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire luminita2012_2013 luminita2012_2013 Buna seara! Tatal meu a decedat acum 8 ani. In viata au ramas sotia, eu si sora mea. Am mai avut si un frate care a decedat cu multi ani inaintea tatalui ... (vezi toată discuția)