Buna ziua.As dori si eu un raspuns la urmatoarea problema.Tatal meu( a decedat in 2002) si mama mea sunt trecuti pe contractul unui apartament cu 4 camere cumparat pe vremea lui Ceausescu.Noi suntem 4 frati din care 2,nu se prea inteleg cu mama.Intrebarea mea este daca,cei care nu se inteleg cu mama o pot obliga sa vanda apartamentul pentru a beneficia de partea lor.De mentionat ca mama nu doreste sa vanda apartamentul.Ce se poate intampla cata vreme ea este trecuta pe act ca si cumparator,deci propietar alaturi de tatal meu(decedat) si pe deasupra mai este si inca in viata? Multumiri anticipate.
Cat timp mama dvs. este inca in viata nu o poate obliga nimeni sa vanda apartamentul cu toate ca tatal a decedat si ceilalti isi asteapta nerabdatori partea.Daca mama dorestea poate sa va lase dvs. apartamentul iar ceilalti sa ramana fara nimic.Abia dupa moartea ei se dezbate succesiunea.
mama d-voastra are 5/8 din apartament, iar fratii impreuna 3/8 din acesta; in cazul unei iesiri din indiviziune, mama d-voastra va solicita atribuirea in natura a apartamentului, cu obligatia corelativa a platii unei sulte catre ceilalti mostenitori.
avocat Cristina Popescu
Succesiune
krista56
Buna seara. Am o situatie si as avea nevoie de sfatul dvs. Bunica, vaduva de mai multi ani, a avut 4 copii, 3 sunt in viata si unul a decedat in urma cu 16 ani ... (vezi toată discuția)