avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna seara!
Tatal meu a decedat acum 8 ani. In viata au ramas sotia, eu si sora mea. Am mai avut si un frate care a decedat cu multi ani inaintea tatalui meu.
As dori sa stiu care este procentajul care se cuvine fiecaruia din mostenire dupa tatal meu.
Si ce trebuie sa faca mama (sotia decedatului) ca sa ne lase noua (fiicelor) mostenirea care se cuvine din partea dansei? Donatie? Contract de vanzare-cumparare? Cum trebuie procedat?
Va multumesc anticipat.:)
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 20:32, 28 Noiembrie 2012
Din mostenirea ramasa de pe urma tatalui, mama dvs culege 1/4, iar restul mostenirii se imparte in mod egal intre cei doi copii.
Va multumesc frumos.
Si cat este in viata mama poate lasa unuia dintre copii partea dansei?
Da, dar va trebui sa se dezbata initial succesiunea. Ulterior sotia defunctului poate face acte cui doreste pe partea sa din mostenire. De ex vanzare-cumparare.
Fiul decedat inaintea tatalui sau a avut copii? Daca da, si acestia au dreptul la mostenire... Dupa dezbaterea succesiunii si obtinerea certificatului de mostenitor, mama poate dispune cum doreste de bunurile sale, prin orice act (depinde ce se doreste... vanzare cumparare sau donatie, cu sau fara clauze etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sfatuiti-ma!!! dreptul meu la mostenire?!?!? Audry Audry Buna ziua! Am mai explicat cazul acesta si nu prea am primit raspunsuri (de fapt cred ca n-am explicat bine). Situatie: tatal meu are un certificat de ... (vezi toată discuția)
Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna seara , As dori sa va consult intr-o problema,legata de succesiune. A decedat tatal. Acesta a primit,printr-un contract de vanzare-cumparare , ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire ! o familie constituita din 5 persoane, din ... cotiso_bv cotiso_bv Dezbatere mostenire ! O familie constituita din 5 persoane, din care un fiu a decedat acum 6 ani ( era casatorit si avea 2 fii, care acum sunt minori), urmata ... (vezi toată discuția)