avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire ! O familie constituita din 5 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire ! O familie constituita din 5 persoane, din ...

Dezbatere mostenire ! O familie constituita din 5 persoane, din care un fiu a decedat acum 6 ani ( era casatorit si avea 2 fii, care acum sunt minori), urmata la distanta de 4 ani de moartea tatalui, apoi moare si celalat frate. Sotia supravetuitoare doreste sa deschida succesiunea, care este cota care li se cuvine celor 2 persoane ramase in viata ( mama si fiica ). Este vb despre o casa de 80/mp+ curte de 0.13ha?!.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:06, 2 Aprilie 2021
O familie cu 3 copii si vb de moștenirea tatalui?
Sotia fratelui nu mosteneste, ci doar copiii lui
Mama mosteneste 1/4 din averea sotului si copiii 3/4, cate 1/4 fiecare, partea fratelui decedat va fi culeasa de copiii acestuia.
Apoi, se imparte si 1/4 celui de-al doilea frate decedat astfel:1/4 mosteneste mama si 3/4 se imparte egal intre fiica ramasa si copiii fratelui decedat.
Daca casa a fost bun comun al părinților, mama va avea cea mai mare parte.




Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2021
gi-jane2, moderator
Multumesc frumos pt explicatiii !!
Copiii minori ai fratelui decedat, pot renunta la mostenire prin parintele supravetuitoir??
Parintele trebuie sa le apere interesele si nu e in interesul lor sa renunțe.
Parintele este de acord cu renuntarea, dar nu stie daca este legal posibil , intrucat nu este bunul lui !! Mama/sotia supravetuitoare este in varsta si doreste sa faca act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.... ( aici este problema, pt acest motiv este nevoie de renuntarea la partea cuvenita minorilor, ei neputand semna/da un acord )!
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2021
cotiso_bv, utilizator

Alte discuții în legătură

Mosteniri olga2011 olga2011 va rog sa-mi spuneti dac cea de-a doua sotie a fratelui meu are drept de mostenire la averea lasata de parintii nostri, dat fiin faptul ca el are trei copii ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune alinoana alinoana Buna ziua, Am urmatoare sitautie:Mama vrea sa dezbata taxa de sucesiune in urma decesului parintilor si al fratelui. Taxa se va dezbate impreuna cu matusa si ... (vezi toată discuția)
Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)