avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... schimbare sediu social intreprindere familiala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

schimbare sediu social intreprindere familiala

Buna ziua
Am in intreprindere familiala si in luna martie 2010 m-am mutat cu locuinta (sediul firmei de altfel) din sectorul 2 in ilfov. Initial mi s-a spus ca nu e nevoie sa schimb sediul si la Registrul Comertului ci numai la Finante, insa in cele din urma mi s-a spus ca trebuie facuta aceasta modificare si la Registrul Comertului.

Va rog daca se poate sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez, ce acte trebuie sa depun si daca faptul ca acest lucru se intampla dupa 6 luni implica vreo amenda din partea celor de la Registrul Comertului?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 15:25, 27 Septembrie 2010
Pentru acest lucru registrul comertului nu da amenzi. Totusi trebuie sa mergeti la aceasta institutie cu actele care fac dovada noului sediu, certificatul de inregistrare in original, certificatul (certificatele) constatatoare de autorizare, veti completa doua formulare ( cerere de inregistrare+ declaratia model 2). Inregistrarea va costa sub 100 Ron. SUCCES!
Va multumesc pentru raspuns
Totusi trebuie sa fac cumva un act aditionat la acordul de constituire in care sa specific ca imi schimb sediul ( sau un fel de hotarare aga ca la societatile comerciale)?
Trebuie sa actualizez acordul de constituire cu sediul nou?
Este de ajuns doar actul de proprietate de la locuita noua sau trebuie sa fac un contract de comodat intre mine ca proprietar si asociatia familiala?

Va multumesc inca o data
Nu, trebuie doar sa completati niste formulare la registrul comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social just.rain just.rain Daca o firma isi muta sediul social dintr-un birou in altul, dar la aceeasi adresa (in aceeasi cladire), trebuie facute formalitati suplimentare (hot aga), sau ... (vezi toată discuția)
Acte necesare schimbare sediu Altheea Altheea Buna ziua, In cazul schimbarii sediului unei firme, persoana care depune actele la Registrul Comertului are nevoie de procura speciala legalizata data de cei ... (vezi toată discuția)
Mutare firma in alt judet iclaudia19 iclaudia19 buna ziua, am o firma suspendata in Bucuresti pana in 2012 insa as dori sa o reactivez dar sa o si mut in Ilfov.. va rog sa imi spuneti pasii pe care trebuie ... (vezi toată discuția)