Saptamana trecuta am aflat ca nu mi s-a intocmit carte de munca la firma la care lucrez, in conditiile in care am un contract pe termen nedeterminat de mai bine de 2 ani iar contributiile mi s-au platit (cel putin pentru pensii am putut verifica deoarece am contributia la pensia obligatorie platita). Mi s-a spus ca mi se va face cartea de munca acum dar nu stiu cum pot verifica daca totul va fi trecut in cartea de munca de cand m-am angajat. Mentionez ca nu am mai lucrat inainte cu carte de munca.
Va rog sa imi spuneti cum pot verifica daca am toate contributiile platite si daca mi-a fost trecuta in cartea de munca toata perioada de cotizatie?
Daca nu aveti carnet de munca nu aveti cum sa verificati decat daca solicitati de la casa de pensii eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare ... acolo se va vedea daca angajatorul va platit sau nu contributia pentru asigurari sociale .
De asemenea, puteti verifica si la Casa de asigurari de sanatate (pentru contributii de asigurari de sanatate) , precum si la AJOFM (pentru somaj) ori la ANAF (pentru toate contributiile).