avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediul maternitate si cumulul de functii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediul maternitate si cumulul de functii

Doresc sa intreb care este procedura de salarizare a unui cumul de functii in perioada concediului de maternitate.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:41, 4 Octombrie 2010
Se plateste concediul de maternitate pentru fiecare functie detinuta
cumul de functii inseamna ca o persoana lucreaza la mai multi angajatori; in aceasta situatie fiecare angajator plateste concediu de maternitate in concordanta cu veniturile realizate de angajat la unitatea lui; angajatul are obligatia sa predea originalul certificatului medical la angajatorul la care are norma de baza( cartea de munca) si la ceilalti angajatori sa predea copii legalizate la notar a certificatului medical.
Cumul de functii este atunci cand lucrezi la un angajator si ai mai multe functii, caz in care angajatul are un singur contract de munca si primeste spor pentru cumul de functii.
In acest caz indemnizatia se calculeaza la venitul brut.

Cand lucrezi la mai multi angajatori, se duce intr-adevar certificatul medical la fiecare dintre ei (originalul la funtia de baza si copii la functiille secundare)
1. Din OUG 158/2005:
Art. 33 - Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator.

2. Din Norma de aplicare a OUG 158/2005:
Art. 72. - Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator. În această situaţie primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii legalizate. Angajatorii plătitori au obligaţia respectării prevederilor art. 1 din prezentele norme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si c.i.c la mai multi angajatori margele margele Sunt angajata la 2 angajatori si urmeaza sa intru in concediu de maternitate. Am intrebat la CJASS daca trebuie sa predau certificatul de concediu medical la ... (vezi toată discuția)
Plata cumul de functii; angajata in concediu de maternitate elena pop elena pop angajata la societatea cu functia de baza se afla in concediu de maternitate in luna aprilie.Pe alta societate este angajata prin cumul de functii.In luna ... (vezi toată discuția)
Concediu pre- si postnatal -mai multe contracte de munca p_orsyka p_orsyka Buna, sunt insarcinata, si am mai multe contrac te de munca, unul cu 8 ore(funtia de baza) si mai multe cu timp partial, cu 20 ore/luna. Can intru in ... (vezi toată discuția)