avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de imprumut cu gaj fara deposedare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de imprumut cu gaj fara deposedare

Buna ziua!

M-am mai uitat dupa alte topicuri sa vad daca gasesc ceva asemanator ca sa nu intreb poate acelasi lucru... dar pana la urma nu reusesc sa inteleg cum trebuie. Am vazut ca exista si acea lege 99/1999... M-am uitat pe internet si dupa modele de contracte...

Ce vreau sa intreb este: cum se poate realiza un contract de imprumut intre 2 persoane fizice cu garantarea imprumutului pe un bun al unei terte persoane, in asa fel incat bunul in sine sa fie foarte bine protejat pe perioada derularii imprumutului iar creditorul sa nu poata sa aiba acces in a-l vinde, instraina sau lua 'x' decizii in privinta bunului ??? (din ce am citit, se numeste 'gaj fara deposedare')

Am citit ca exista acea Arhiva Electronica unde se inregistreaza bunurile gajate. Daca nu sunt obligata sa inregistrez bunul gajat in arhiva, ceea ce as vrea sa si fac, contractul de imprumut cu gaj fara deposedare mai prezinta aceeasi valoare? Cum poate accesa creditorul bunul daca la sfarsitul contractului debitorul nu si-a stins datoria, prin executare silita?

Va rog mult de tot, spuneti-mi ce-i de facut.
Cel mai recent răspuns: Adrian Voican , Avocat 17:31, 26 Septembrie 2010
Buna ziua.Daca tertul este de acord cu asigurarea imprumutului cu un bun cei apartine acest lucru este posibil.Pentru aceasta insa cel mai bine ar fi sa angajati un avocat care sa intocmeasca actul de imprumut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gajul inscris in arhiva electronica garanteaza sau nu recuperarea debitului garantat? AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER Am o situatie in care un debitor a vandut bunul gajat (masina identificata exact) desi gajul era inscris si in Arhiva Electronica de Garantii Mobiliare. La ce ... (vezi toată discuția)
Ipoteca mobiliarã criss15 criss15 Buna seara! Art.2343 din N.C.civ prevede ca ipoteca este un drept real asupra bunurilor mobile si imobile. Intrebarea mea este care mai e diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Gaj fara deposedare igor_drangoi igor_drangoi Prin ce actiune si pe ce norma juridca as putea obtine bunul care a fost gajat fara deposedare, eu fiind creditorul? am imprumutat o persoana, acesta din urma ... (vezi toată discuția)