avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... despagubiri pt deportati
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

despagubiri pt deportati

cat se poate cere pt 1 an de deportare? in cat timp se primesc bani in cauza de castig?
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 18:27, 26 Septembrie 2010
Asemenea daune morale le solicitati in functie de suferintele psihice care v-au fost provocate si nimeni nu va poate raspunde la aceasta intrebare in locul d-voastra ptr. ca numai d-voastra stiti cat ati suferit; oricum, instanta este suverana si va decide in final, in limita plafonarii de 10.000 euro, daca nu cumva aceata dispozitie a fost declarata neconstitutionala.
avocat Cristina Popescu
Cand veti formula actiunea de despagubiri ar fi bine ca sa treceti
suma pe care o considerati dvs ca reprezinta suferintele pe care
le-ati cunoscut in perioada deportarii.
Plafonul de 10.000 euro nu a fost declarat inca neconstitutional,
dar sa speram ca aceasta se va intampla cat mai curand.
Este absurd sa plafonezi prin lege limita despagubirilor, respectiv
a suferintelor, iar CEDO va sanctiona asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmasii etnicilor germani deportati in rusia andreeaely andreeaely Buna ziua De curand am aflat de legea 221/2009 si as dori sa aflu care sunt pasii de urmat pt obtinerea unor despagubiri si daca exista sanse de obtinere a ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2009 GABRIELA  MARIA CHIRCULESCU GABRIELA MARIA CHIRCULESCU Buna ziua. Mama mea a fost deportata in Baragan. Beneficiaza de prevederile DL. 118. Am introdus actiune doar pentru daunele morale suferite in perioada ... (vezi toată discuția)
Despagubiri la legea 221/2009 dorinahojbota dorinahojbota Poate sa imi spna cineva daca e adevarat ca guvernul roman a dat recent o ordonanta prin care limiteaza la 10000 euro despagubirile pentru fostii detinuti ... (vezi toată discuția)