avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... SMS - probe sau nu in instanta?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

SMS - probe sau nu in instanta?!

Sunt SMS-urile considerate probe in instanta?!

Nu de alta, dar orice "fraier" poate intra cu un software in memoria telefonului/cartelei SIM si sa modifice continutul mesajelor ca de ex.

Au mesajele SMS un fel de "timestamp" sau macar un cod unic , care sa stabileasca "ca sunt valide" , sau macar o cifra de control asupra continutului lui.

Mesajele stiu ca nu pot fi salvate la Orange/Vodafone dar se salveaza macar o rezultata in urma unei formule matematice care sa ateste daca SMS-ul din data de 19.10.2010 a avut acel continut. ?!

Da, pot fi probe.
Exista la firma de telefonie stocate o vreme.
Da pot fi considerate probe.
Pot fi admise , incuviintate de catre instanta ca mijloace de proba , insa trebuie sa fie:
- legale (utile - necesare in vederea justei solutionari a cauzei )
- pertinente - sa aiba legatura cu respectivul raport dedus judecatii -
- concludente - sa conduca la dezlegarea acestei cauze , la aflarea adevarului .

Insa , in vederea unei probatiuni eficiente , cel mai bine depozitia martorilor poate fi apreciata de instanta.
Succes!

Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Da, pot fi probe.
Exista la firma de telefonie stocate o vreme.

Stiti cumva cata vreme sunt stocate la firma de telefonie mobila?
Scuze, dar eu stiam ca nu se pastreaza continutul mesajelor.
Legea aceea care obliga stocarea datelor 6 luni este suspendata.
Adresati o cerere in scris la firma de telefonie pentru a va lamuri.
Organul judiciar are dreptul de a solicita si eu as zice ca si dvs...

Alte discuții în legătură

Legea interceptariii convorbirilor telefonice ContSters156138 ContSters156138 am primit un sms cu amenintari de la un nr pe care nu il cunosc. am auzit ca incepand cu 20 ianuarie sunt stocate , timp de 6 luni , de catre operatorii de ... (vezi toată discuția)
Accesul la date personale telefon Ivascuioandragos Ivascuioandragos Cine poate avea acces la convorbirile și mesajele de pe telefonul privat (vezi toată discuția)
Sunt toate convorbirile telefonice inregistrate? masterand07 masterand07 Curiozitatea mea se refera la situatia tuturor convorbirilor telefonice. Sunt ele inregistrate in vreun mod? De exemplu, daca intr-o convorbire telefonica s-a ... (vezi toată discuția)