avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 112/95
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 112/95

Mama mea a cumparat un apartament din vila in care locuia,vila nationalizata si nerevendicata,a cumparat cu 10% avans si restul in rate pe 25 de ani.Care este forma legala pentru a instraina apartamentul,avand in vedere ca legea nu permite vanzarea timp de 10 ani de la cumparare?Se poate cesiona contractul de vanzare-cumparare?Ce se poate face?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters168018 , utilizator 12:56, 5 Octombrie 2010
Cand a cumparat casa in ce an?Daca are rate care se deruleaza pe 25 de ani nu poate vinde pentru ca nu are cum atata timp cat nu a achitat-o.Faceti un antecontract de vanzare-cumpare.
Pe de alta parte interdictia de instrainare viza data de la care s-a incheiat contractul,ori banuiesc ca daca achitati pretul societatii vanzatoare-statului roman nu mai aveti probleme.Daca mai aveti nelamuriri ,reveniti.
Buna ziua,casa a cumparat-o in 2007.Sa admitem ca se achita maine toata valoarea restanta.Ratele au fost calculate pe 25 de ani deoarece este pensionara si eu am girat.Multumesc
o poate vinde de abia in 2017.pana atunci are interdictie de vanzare.
Ce scrie in contractul mamei,are interdictie de instrainare?Este adevarat ca aceasta interdictie era prevazuta in legea 112/1995,dar au mai fost situatii de genul aceasta,care s-au rezolvat.Trimiteti-mi mesaj .Platiti casa si vorbim.
nu toti notarii iau in considerare interdictia, asa ca intr-adevar mai rar, s-au mai vazut czuri cand a fost vandut imobilul fara probleme.
si cu aparitia legii 1/2009 si a normelor ei, nici nu vad ce sens ar mai avea respectiva interdictie.

Alte discuții în legătură

Legea 112,legea 10 sau legea 1/2009? georgestefan georgestefan Am cumparat o casa de la afi,si scrie in contractul de vanzare-cumparare ca nu o pot vinde 10 ani.Acum aflu ca potrivit legii1/2009,se poate vinde fara sa mai ... (vezi toată discuția)
Pot sa cumpar casa..? AKM AKM Locuiesc cu contract de inchiriere la stat ,intr-o casa modesta preluata de stat fara titlu, conf. legii 112/995.Intrebarea este ce pot sa fac ca sa o ... (vezi toată discuția)
Vanzari case nationalizate -contracte diferite CarmenRosca CarmenRosca Buna ziua! Locuiesc intr-o curte comuna unde am inceput sa cumpar imobilul in rate din 2005 cu o clauza cum ca nu pot instraina imobilul timp de 10 ... (vezi toată discuția)