Mama mea a cumparat un apartament din vila in care locuia,vila nationalizata si nerevendicata,a cumparat cu 10% avans si restul in rate pe 25 de ani.Care este forma legala pentru a instraina apartamentul,avand in vedere ca legea nu permite vanzarea timp de 10 ani de la cumparare?Se poate cesiona contractul de vanzare-cumparare?Ce se poate face?Va multumesc.
Cand a cumparat casa in ce an?Daca are rate care se deruleaza pe 25 de ani nu poate vinde pentru ca nu are cum atata timp cat nu a achitat-o.Faceti un antecontract de vanzare-cumpare.
Pe de alta parte interdictia de instrainare viza data de la care s-a incheiat contractul,ori banuiesc ca daca achitati pretul societatii vanzatoare-statului roman nu mai aveti probleme.Daca mai aveti nelamuriri ,reveniti.
Buna ziua,casa a cumparat-o in 2007.Sa admitem ca se achita maine toata valoarea restanta.Ratele au fost calculate pe 25 de ani deoarece este pensionara si eu am girat.Multumesc
Ce scrie in contractul mamei,are interdictie de instrainare?Este adevarat ca aceasta interdictie era prevazuta in legea 112/1995,dar au mai fost situatii de genul aceasta,care s-au rezolvat.Trimiteti-mi mesaj .Platiti casa si vorbim.
nu toti notarii iau in considerare interdictia, asa ca intr-adevar mai rar, s-au mai vazut czuri cand a fost vandut imobilul fara probleme.
si cu aparitia legii 1/2009 si a normelor ei, nici nu vad ce sens ar mai avea respectiva interdictie.
Pot sa cumpar casa..?
AKM
Locuiesc cu contract de inchiriere la stat ,intr-o casa modesta preluata de stat fara titlu, conf. legii 112/995.Intrebarea este ce pot sa fac ca sa o ... (vezi toată discuția)