avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 112,legea 10 sau legea 1/2009?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 112,legea 10 sau legea 1/2009?

Am cumparat o casa de la afi,si scrie in contractul de vanzare-cumparare ca nu o pot vinde 10 ani.Acum aflu ca potrivit legii1/2009,se poate vinde fara sa mai astept trecerea celor 10 ani.Care este pana la urma realitatea?Multumesc!!!!

Cel mai recent răspuns: Proprietar nationalizat , utilizator 21:37, 6 Februarie 2010
...daca ne indrumati la articolul din legea 1/2009 care spune ca poate fi vandut ne putem da si noi cu parerea...
Nicio banca din Romania nu aproba o creditare in cazul vanzarii unui imobil cumparat pe legea 112/1995.
Daca in Cartea Funciara a imobilului se constata interdictia de instrainare, indiferent de faptul ca cei 10 ani de interdictie de la data cumpararii au trecut sau nu, banca refuza creditarea, clar si categoric.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 112/95 ContSters168018 ContSters168018 Mama mea a cumparat un apartament din vila in care locuia,vila nationalizata si nerevendicata,a cumparat cu 10% avans si restul in rate pe 25 de ani.Care este ... (vezi toată discuția)
Se incalca principiul inalienabilitatii? ContSters14151 ContSters14151 X, in calitate de chirias al imobilului din 1980, se hotaraste sa cumpere locuinta conform art.9 din legea 112/1995, contractul de vanzare-cumparare fiind ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament luat cu credit GabrielaMax GabrielaMax Buna ziua, Ma puteti informa, va rog, cu privire la procedura vanzarii unui apartament cumparat prin credit? Daca l-am achizitionat acum trei luni si ... (vezi toată discuția)