avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna seara,
desi nu imi este usor, am am luat decizia de a divorta deoarece de ceva timp sotul imi este infidel. nu vem copii, doar citeva bunuri mobile in comun. as dori sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurg si cat timp dureaza aceasta procedura a divortului din momentul depunerii actelor pina la primirea actului oficial. mentionez ca inclusiv sotul meu este de acord cu divortul. va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 20:35, 28 Septembrie 2010
Puteti divorta prin acord ,dupa depunerea cererii va da un termen de gandire de 60 zile ,va prezentati in sala si aceasta este tot.Trebuie totusi un avocat ,cererea trebuie sa imbrace o forma specifica.
Doamna,impreuna cu sotul dvs.prezentati-va la un mediator,care va intocmi o tranzactie semnata de dv si sot care va cuprinde acordul in ceea ce priveste divortul si partajul bunurilor de comun acord.Apoi,plecati acasa si asteptati sentinta de la judecatorie.

andymaurul
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
andymaurul, utilizator
sunt mai multe solutii...poate vreti sa va impacati...:yes:, daca nu si nu, atunci ar fi bine sa apelati la un avocat din zona dvs. sau nu neaparat, dar cert este faptul ca aveti nevoie de ajutor de specialitate si apoi nici sotul dvs. nu va sta "cu mainile in sin")...:confused:
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Pentru a fi admis divortul prin acord trebuie ca sa fi fost casatoriti
cel putin un an, iar din casatorie sa nu fi rezultat copii minori.
Formulati actiune la judecatorie, actiune care va fi semnata de
amandoi, iar la primul termen dosarul se va judeca.
Daniel Coman a scris:

Pentru a fi admis divortul prin acord trebuie ca sa fi fost casatoriti
cel putin un an, iar din casatorie sa nu fi rezultat copii minori.

.

Daca aceste doua conditii sunt indeplinite,partajul bunurilor se poate face intre cei doi soti,in acelasi timp cu divortul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de cetatean strain flowerk flowerk Buna ziua, Sunt casatorita de 6 ani cu un cetatean american si in acest moment al vietii mele am decis ca nu mai pot casnicia cu aceasta persoana, deoarece, ... (vezi toată discuția)
Posibil partaj Maria20101974 Maria20101974 Buna ziua, Vreau sa divortez pentru motive de infidelitate din partea sotului meu. Sotul hotaraste sa ramana cu casa pe pamant si masina, iar eu cu fetita ... (vezi toată discuția)
Divort ivanov teodora ivanov teodora As avea o mare rugaminte daca imi poate spune cineva pentru a inainta divort cand unul din parteneri nu este deacord imi trebuie neaparat avocat atunci cand ... (vezi toată discuția)