avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de cetatean strain

Buna ziua,

Sunt casatorita de 6 ani cu un cetatean american si in acest moment al vietii mele am decis ca nu mai pot casnicia cu aceasta persoana, deoarece, pe langa infidelitatile repetate din partea lui, se pot adauga comportamentul agresiv, lipsa de respect, adica ma trateaza precum un sclav, imi ia toti banii obtinuti din salariu si in plus nu pot mentine un loc de munca din cauza lui. El face ce vrea, cand vrea si cu cine vrea, in schimb eu nu am voie sa imi vad de viata mea, avand in vedere ca el ma considera doar o modalitate de a-i furniza permis de sedere aici. Nu mai pot indura acest cosmar. Va rog sa ma ajutati cu cea mai buna si rapida varianta de divort la care pot apela.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:09, 2 Ianuarie 2016
Daca sotul este de acord, puteti divorta la notar.
In lipsa acordului sotului, trebuie sa inaintati o cerere de desfacere a casatoriei la judecatoria in raza careia aveti domiciliul comun
El cu siguranta nu este de acord, deoarece este in joc permisul lui de sedere aici. Cum trebuie sa procedez in acest caz, in e consta depunerea atelor la judecatoria de are apartin (documente, taxe), imi trebuie avocat ca sa pot obtine divortul?
Daca credeti ca va descurcati singura, nu este obligatoriu sa va angajati avocat. Trebuie sa va redactati actiunea si sa o depuneti in doua exemplare la judecatorie. Atasati copie de pe certificatul de casatorie, de pe cartea de identitate si taxa judiciara 200 lei. Banuiesc ca in urma casatoriei nu au rezultat copii, nu ati mentionat acest lucru
Nu, nu avem copii si nici bunuri de impartit. Dar vreau sa ma asigur ca prin actiunea mea de divort voi putea obtine divortul de acest om.
Puteți divorta dacă dovediți culpa lui.
Durata este în funcție și de locul unde va judecați.
Unde aveți domiciliul comun?

Alte discuții în legătură

Divort - cauza infidelitate . ce se intampla cu copilul ? DionaDiana DionaDiana Va rog sa ma ajutati cu o parere avizata daca puteti. In cazul unei casatorii de 6 ani in care sotul inseala , cum va decurge divortul ? Sotia a vorbit ... (vezi toată discuția)
Divort andra359 andra359 Sunt casatorita de aproape 9 ani , am 3 copii minori , sotul infidel. Am nascut acum o luna , am dovezi clare ca sotul a comis adulter. As vrea sa intentez ... (vezi toată discuția)
Despre divort Amalia Neacsu Amalia Neacsu Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa obtin un divort de un sot infidel. Ce pasi trebuie sa urmez? Unde trebuie sa merg? Va multumesc foarte mult. (vezi toată discuția)