avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care e varsta legala pentru casatorie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care e varsta legala pentru casatorie?

am un prieten ce are o relatie cu o minora de15 anisi-ntreaba la cati ani se poate casatori
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:31, 27 Septembrie 2010
Conform art 4 din c.fam.:
Vârsta minima de casatorie este de optsprezece ani.
Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vârsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul. Daca unul dintre parinti este decedat sau se afla in imposibilitate de a-si manifesta vointa, incuviintarea celuilalt parinte este suficienta.
Daca nu exista nici parinti, nici tutore care sa poata incuviinta casatoria, este necesara incuviintarea persoanei sau a autoritatii care a fost abilitata sa exercite drepturile parintesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul parintilor derzelas derzelas Intrebarea mea suna cam asa: fata se poate casatori la 16 ani fara acordul parintilor? (vezi toată discuția)
Vreau sa ma casatoresc cu prietena mea smintinel./ smintinel./ dar are 15 ani in curind implineste 16 ani ma pot casatrori cu ea fara acordul parintilor ei eu am 19 ani ast raspuns multumesc#-o:sorry::( (vezi toată discuția)
Casatoria 15 ani egozenovie egozenovie am 15 ani impliniti si vreau sa ma casatoresc....de ce documente mai am nevoie in fara de acordul parintilor (vezi toată discuția)