avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urmarit general
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urmarit general

Am doar o intrebare si vreau sa stiu daca un urmarit general de la noi din tara care are o condamnare tot aici este si cu mandat european de urmarire sau numai la noi in tara?
Daca eu il vizitez sunt pasibil de un dosar penal daca stiu unde este?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:13, 28 Septembrie 2010
Daca s-a emis mandat de urmarire generala,este posibil sa se fi emis si mandat prin Interpol,in functie de persoana si de faptele comise,de pedeapsa de executat,etc.
Numai organele in drept cunosc aspectul la care v-ati referit,aceste probleme nefiind facute publice.
Cel mai corect,dar si pentru linistea dvs,este sa va vedeti de treaba si sa duceti o viata linistita in continuare.
De acord cu colegul meu r.gabi.Nu este corect ca in aceasta perioada sa fiti vazut acolo unde se ascunde. Probabil este monitorizat.
3 ani are sentinta pt inselaciune.Este o fapta grava si poate fi urmarit si de interpol?
si eu de acord. nu puteti sti daca e cautat prin interpol si puteti fi acuzat de favorizarea infractorului. in plus, daca si prin strainatate a mai facut cate ceva si e urmarit, deja e vb de o asociere in vederea savarsirii de infractiuni si veti cadea nevinovat la mijloc. lucrurile nu se lamuresc asa usor ca la noi...
Din cate stiu, mandatul european (europol) sau international (interpol) se emite in baza unor informatii care sa arate faptul ca cel urmarit este plecat din tara.

Alte discuții în legătură

Urmarire internationala dyenutza dyenutza am si eu o rugaminte la dumneavoastra...am o cunostinta care a luat o pedeapsa de 4 ani cu executare pt furt calificat...si a reusit sa plece din tara pana sa ... (vezi toată discuția)
Cazier ue AliasAix13 AliasAix13 Buna ziua, as dori sa stiu numai daca in cazul in care comit o infractiune pe teritoriul unui stat UE si este inscrisa in cazierul judiciar al tarii respective ... (vezi toată discuția)
Interpol sau international ContSters190234 ContSters190234 Buna ziua s dorii sa stiu dupa cat timp esti dat in urmarire inernationala sau prin interpol .Va multumesc. (vezi toată discuția)