avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Istoria unui razboi cu Asociatia de Propietari care a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Istoria unui razboi cu Asociatia de Propietari care a depasit ca durata un cincinal

Cine are timp si nervi de otel sa intre pe linkul; [ link extern ] >
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 23:12, 13 Ianuarie 2008
trebuie sa va adresati primariei , cu o plangere si sa vedeti rezultatul anchetei primariei.
Daca rezultatul va e favorabil se poate merge mai departe Daca sunteti 20% puteti convoca o aga pt alegeriB-)
M-am adresat primariei de ma dor degetele intrati pe [ link extern ]
si gasiti un subcapitol :"Serviciul Relatii cu Asociatiile de proprietari (SRAP)" acesta functioneaza la primarie. Problema este ca cea care ancheteaza cazul este exact inspectoarea care nu a gasit nereguli la A.P.162 deci ar trebuie sa se "certe" pe ea si este mai greu. A.G. nu a reusit sa se faca nici macar la constituire.Iar despre "propietari" credeti ca numai la Bucuresti sunt din cei care "functioneaza" dupa principiul:"Noi muncim nu gindim?".Cititi subcapitolul:"Viata mea in bloc" si pe urma mai vorbim.
Cred ca nu ati ales calea cea mai buna pentru a obtine ceea ce doriti. A.P. 162 trebuie sa va arate documente justificative, dar trebuie sa stiti cum sa cereti acest lucru. De asemenea, faptul ca A.P. nu va repecta anumite drepturi si nu-si indeplineste obligatiile nu va da dreptul sa nu va achitati cotele de intretinere.

Referitor la dosarul dv. din instanta, aveati cateva puncte bune pe care puteati miza. Cred insa ca ati pus problema in mod eronat si ca ati facut atatea intampinari atat de lungi si greu de urmarit, incat cine stie daca v-a inteles judele cerintele.
Nu ajunge sa ai dreptate, trebuie sa stii s-o ceri.
Puteti actiona in instanta A.P. pe diverse motive. Puteti sa cereti in instanta o expertiza pentru recalcularea cotelor dv. Puteti sa le faceti plangere. Dar in mod cert nu veti castiga nimic asa. Lucrurile trebuie facute de o persoana neutra, care sa nu aiba o implicare emotionala, astfel incat in locul vorbelor tari si multe sa fie argumente juridice.

Succes!
E greu sa ceri cuiva sa respecte legile cand tu nu le respecti. O sa mai pierdeti si alte procese daca nu contestati calculele intretinerii in termen de 10 zile de la afisare:O
LEGE nr.246 din 18 iulie 2005 cu privire la asociatii si fundatii
"Art. 23. - (1) Hotararile luate de adunarea generala in limitele legii, ale actului constitutiv si ale statutului sunt obligatorii chiar si pentru membrii asociati care nu au luat parte la adunarea generala sau au votat impotriva."

tradus inseamna ca sunt obligatorii numai cele care sunt:"in limitele legii, ale actului constitutiv si ale statutului" si implicit pe celalante nu le iau in consideratie.Asa ca o hirtie A4 intitulata Hotarire a adunarii generale care "produce" o lista care se afiseaza la "scara" nu este "obligatoriu" sa o achit cita vreme am dovada ca a fost incalcat ceva prevazut expres in statut ,lege sau act constitutiv si nu au decit sa ma dea in judecata ca nu vreau sa aplic o hotarire care incalca legea.

Alte discuții în legătură

Actualizare statut asociatie de proprietari cf legii 196/2018 ceraselacera ceraselacera Pentru actualizarea statutului si a acordului de asociere stiu ca trebuie depuse la judecatorie noul statut si un act aditional la acordul de asociere. A depus ... (vezi toată discuția)
O asociație de proprietari care nu și-a mai actualizat actele constitutive la judecătorie de foarte mult timp, este în ilegalitate totală ! flory_mr flory_mr Am aici un exemplu dintr-o scară de bloc, care arată că actele constitutive ale A.P. nr. 71 din Brăila nu mai sunt legale în anul fiscal 2019, deoarece ... (vezi toată discuția)
Act aditional la statut asociatie proprietari ofeliaflorina ofeliaflorina Va rog frumos sa-mi dati si mie un model de act aditional la statutul asociatiei de proprietari pentru modificarea adresei asociatiei intrucat s-a schimbat ... (vezi toată discuția)