avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajatorul are vreun avantaj/beneficiu ca scoate in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajatorul are vreun avantaj/beneficiu ca scoate in concediu medical o angajata gravida?

buna ziua!

dupa ce ca m-a amana mereu cu somajul acum angajatorul imi spune ca mai bine ma baga in concediu medical ca are si el avantaje decat sa ma dea in somaj.
asa este?
eu una as vrea sa ma dea in somaj ca sa nu ma mai complic atata si sa nu mai depind de el. plus ca daca ar fi vorba de bani ar trebui sa-mi dea el si nu cred ca-i mai vad.
e adevarat ce spune? ca are si el avantaje de la stat si ca statul ii da banii pentru concediu medical?
plus de asta nu-i trebuiesc acte din partea mea ca sa ma bage in concediu medical ca sunt gravida? ce acte ar trebui?

va multumesc din inima.
cu angajatorul asta numai un stres nu alta.
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 20:33, 29 Septembrie 2010
Pentru ca dumneavoastra sa beneficiati de somaj, angajatorul va trebui sa desfiinteze postul dv, si un timp indelungat, pe postul ocupat de dv sa nu mai angajeze nicio persoana. Acesta este motivul pt care angajatorul dv v-a propus varianta acesta. Este mult mai facila pt. el.
Apoi, si pt dv este mai bine. Ajutorul de somaj este mai mic decat cel provenit din concediul medical. Puteti sa va solicitati somajul dupa ce terminati concediul medical sau concediul pt ingrijirea copilului.
Cred ca est mai bine pt. dv. Angajatorul a gandit corect.
nu neaparat pt. ca si in somaj pot beneficia de concediu medical.
doream sa stiu daca angajatorul are vreun avantaj in plus daca e sa ma bage in concediu medical sau vrea doar sa ma abureasca.

va multumesc!
si inca o intrebare: in perioada concediului medical cine mai plateste "darile" la stat? tot angajatorul sau este scutit de acestea si in loc sa plateasca i se dau chiar bani de la stat eventual CNAS sau cine are competenta necesara prin faptul ca angajatul este in medical si deci nu la munca?

va multumesc foarte mult!
In perioada concediilor pentru incapacitate temporara de munca (inclusiv a concediilor de maternitate si a CCC) persoanele respective sunt asigurate la pensii si sanatate, conform OUG 158/2005 si OUG 148/2005.
acestea doua se refera si la concediul medical pentru boala sau cel pentru risc de sarcina?
OUG 148/2005 o am cjair de la dvs. dar faceti-mi o trimitere chiar si in forum la OUG 158/2005.

va multumesc foarte frumos!

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie concediu de risc maternal ContSters243704 ContSters243704 cred ca au claculat gresit banii p co d risc d luna asta eu am un salar brut d 492 euro * 4.5059(euro din 30 noiembrie)=2216.90 lei/ brut * 75%( din brut pt ... (vezi toată discuția)
Clarificari salariu si demisie irina_irina irina_irina Buna ziua! In prezent sunt in prenatal si in urma unor discutii cu cei de la firma am aflat ca nu sunt de acord sa imi acorde 1 an de concediu fara plata. As ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie risc maternal maziluandreea79 maziluandreea79 Buna ziua.Ma poate lamuri si pe mine cineva daca cei 75% care se iau in concediul de risc maternal se calculeaza din salariul net sau brut?Eu am citit aici ... (vezi toată discuția)