avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Trecere pe rosu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Trecere pe rosu

In decursul zilei de joi 23 septembrie , am fost oprit de catre un echipaj de politie cu motivul ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului . In primul rand politistul care m-a abordat nu s-a legitimat iar cand i-am comunicat ca era galben ,nu rosu cum a declarat el mi-a spus ca daca nu recunosc o sa-mi dea 60 de zile plus retestare , nu am semnat procesul verbal si acum astept sa-mi vina prin posta sa depun contestatie . Eu eram singur in masina iar politistul nu a avut nici un martor si din ce stiu eu nu exista nici o inregistrare video. Am sanse la contestatie ?

Va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:20, 1 Octombrie 2010
In termen de 15 zile de la comunicarea PV ,formulati contestatie in care solicitati anularea acestuia
Puteti solicita depunerea probei care atesta situatia consemnata in PV
Multumesc pentru raspuns , as dori sa stiu daca chiar daca nu are martor si nici proba video ,eu tot vinovat o sa ies din toata treaba asta doar fiindca el zice ca a vazut asa si eu eram singur in masina si n-am un martor al meu?

Multumesc
Am primit procesul verbal prin posta iar acolo este trecut ca martor un oarecare individ , desi eu n-am vazut sa opreasca nici un martor si nici sa vorbeasca cu cineva politistul ..e normal asa ceva?
Acela este un martor asistent care atesta faptul ca dvs ati refuzat sa semnati procesul verbal sau ca acesta a fost incheiat in lipsa dvs .
dar totusi nu ar fi trebuit sa fie de fata cand refuzam sa semnez ca sa poate sa fie martor ?

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto halfman halfman Buna ziua, Saptamana trecuta ma aflam in Bacau si intr o intersectie am fortat culoarea galben spre rosu a unui semafor.Spre ghinionul meu,era un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Contestare pv ridicare permis la trecere semafor galben virgil860 virgil860 Problema consta in urmatoarele: am intrat in intersectie la culoarea galbena a semaforului, am avut ghinion ca opus se afla o masina a politiei care astepta sa ... (vezi toată discuția)
Suspendat permis pe 30 de zile skypanu skypanu Aseara ma opreste politia shi imi zice ca am trecut pe rosu la un semafor ... numai ca eu nu imi aduc aminte sa fi fost rosu ... era maxim galben .... apoi am ... (vezi toată discuția)