avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sesizare ITM -refuz angajare dupa CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sesizare ITM -refuz angajare dupa CCC

Buna Ziua
Urmeaza sa-mi expire concediul de crestere al copilului, am trimis companiei o cerere de informare, respectiv i-am anuntat ca sunt dispusa sa accept un post similar celui pe care l-am avut(postul vechi fiind restrucurat). Nu am fost chemata la interviu pt. postul disponibil si nici anuntata de ce nu am fost acceptata cu toate ca atributiile postului erau identice celui pe care l-am avut.
Ma pot adresa ITM-lui? Ce asi putea face in momentul de fata? Vroiam mult sa ma intorc la servici nici decum sa fiu trimisa in somaj.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 27 Septembrie 2010
Va puteti adresa la ITM. Angajatorul trebuia sa va ofere un alt post, daca era vacant ( si era, dupa cum spuneti)
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Sesizati instanta de judecata si nu ITM-ul , in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere din crestere copil alinagrigorescu24 alinagrigorescu24 daca au trecut cei 2 ani de crestere copil si trebuie sa ma intorc la serviciu, dar surpriza... mi s a spus k postul nu mai este disponibil si daca vreau ceva ... (vezi toată discuția)
Dreptul salariatei la întoarcerea din ccc. am nevoie de un sfat, ... Albilaura Albilaura Dreptul salariatei la întoarcerea din ccc. Am nevoie de un sfat, va rog. Eu sunt în ccc de 1 an și 5 luni. Locul de munca unde sunt este doar pentru o ... (vezi toată discuția)
Cic otilia.necula otilia.necula Buna ziua,de curand am aflat ca firma care a preluat firma la care lucram nu este obligata sa imi ofere acelasi post deoarece nu este stipulat in vechiul ctr ... (vezi toată discuția)