avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIC

Buna ziua,de curand am aflat ca firma care a preluat firma la care lucram nu este obligata sa imi ofere acelasi post deoarece nu este stipulat in vechiul ctr acest lucru si ca nu sunt nici obligati sa ma primeasca (tot pt ca nu este stipulat in ctr).si ca daca vreau sa ma intorc trebuie sa ma duc la un interviu pe un alt post cu salariu mai putin.
Mi se pare mie sau e trasa de coada toata treaba asta?
Ce e de facut?
Ii pot da in judecata pentru asa ceva?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: otilia.necula , utilizator 09:04, 19 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vi se pare .. este o absurditate ceea ce sustin.

1. Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

2. Asadar, persoana aflata in CC are dreptul sa revina la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului persoanei de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.

3. In cazul dvs:
- potrivit Legii 67/2006, drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg din contractele individuale de muncă şi din contractul colectiv de muncă aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
- asadar, societatea care a preluat este obligata sa va reprimeasca la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, sa beneficiati de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.
Raspunsul lor a fost
"Da daca firma e activa dar nu mai are punct de lucru nu mai are activitate " fostul patron

actualul patron:
"In momentul in care Inter Cars Romania SRL a angajat tot personalul din cadrul depozitului de la Codlea, noul angajator nu a fost informat cu privire la persoanele care sunt in concediu de crestere copil, persoane care la momentul respectiv aveau contractul de munca suspendat.
Inter Cars Romania nu are obligatia de a va angaja in cadrul depozitului, dupa cum v-a transmis D-l Emil Gregor.
Din 14 octombrie 2016, data de la care tot personalul din depozitul Codlea a devenit angajati Inter Cars Romania SRL, am incercat si am reusit sa recrutam personal pentru a putea sa ne desfasuram activitatea in mod optim, respectiv nu am pastrat pozitia libera de Controlor de Calitate, pozitie pe care d-voastra ati ocupat-o la firma Gregor’ Logistic. De aceea propunerea nostra de colaborare a fost pe o pozitie de : Magaziner sau Manipulant, iar daca considerati oportuna propunerea noastra, va rugam sa ne trimiteti un CV pentru a va putea programa la un interviu pentru a va oferi mai multe detalii referitor la aceste pozitii"

Dar posturile propuse sunt pe un salariu mai mic si unul chiar nu este pentru o femeie.
Ce este de facut in aceasta situatie?
Mutumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2018
otilia.necula, utilizator
Cred ca este mai bine sa sesizati ITM-ul.
am si facut-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcerea la serviciu dupa cic ioanagrumeza ioanagrumeza Buna ziua. Sunt in concediu de cresterea copilului de 1 an si 8 luni. Peste 3 luni trebuie sa ma reintorc la serviciu. Firma la care am lucrat a fost preluata, ... (vezi toată discuția)
Drepturi angajat aflat in ccc la vanzare companie Maria_Oprea Maria_Oprea Buna ziua, Conform legii, exista obligativitatea mentinerii pachetului salarial pentru angajati la vanzarea unei companii? Ma aflu in prezent in Concediu ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa imi ofere un post similar? luciasilviacostea luciasilviacostea Buna ziua. Urmeaza sa ma reintorc la servici din CCC. Am inteles ca pozitia pe care o ocupam s-a restructurat. As vrea sa stiu: Conform legii , nu au voie sa ... (vezi toată discuția)