avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi angajat aflat in CCC la vanzare companie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi angajat aflat in CCC la vanzare companie

Buna ziua,
Conform legii, exista obligativitatea mentinerii pachetului salarial pentru angajati la vanzarea unei companii?
Ma aflu in prezent in Concediu crestere copil, urmand sa reiau activitatea in luna septembrie.
In timpul cat eu am fost in CCC firma a fost preluata de catre o alta companie.
Acum, noua companie incearca sa imi faca o alta oferta (mult mai dezavantajoasa sau sa ma forteze cumva sa imi deschid un srl si sa colaboram sub aceasta forma).
Mentionez ca niciunui angajat din vechea firma nu i s-a modificat salariul.
Iar pozitia mea nu s-a desfiintat, ma voi intoarce pe aceeasi pozitie.
In aceste conditii, exista vreun articol de lege care sa oblige noua companie sa imi mentina salariul la nivelul de dinainte de intrarea in CCC/vanzarea firmei vechi?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:16, 11 August 2018
1. Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

2. Asadar, persoana aflata in CC are dreptul sa revina la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului persoanei de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.

Reluarea activitatii se va face in baza aceluiasi contract individual de munca, angajatorul emitand o decizie de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii.

3. La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.
Buna ziua,
Va multunesc pentru raspuns!
Va rog, inca o lamurire.
Nu se pune problema sa nu ma primeasca inapoi, au mare nevoie de mine. Vor insa sa imi ofere un salariu mult mai mic (pe acceasi pozitie de conducere).
Pot face acest lucru in mod legal? As vrea sa le arat legea.
Va multumesc !
Gasiti explicat totul in mesajul anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie ioana2308 ioana2308 Bună seară!! Mă puteți lămuri puțin cu stimulentul de insertie? Firma la care ai lucrat este obligata sa te primeasca inapoi pe perioada stimulentului ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa imi ofere un post similar? luciasilviacostea luciasilviacostea Buna ziua. Urmeaza sa ma reintorc la servici din CCC. Am inteles ca pozitia pe care o ocupam s-a restructurat. As vrea sa stiu: Conform legii , nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Reluarea activității după concediu Mihaela 1988 Mihaela 1988 Bună ziua! La reluarea activității după concediul de creștere angajatorul poate să îmi dea aceeași funcție dar în alt loc al companiei? Sau este ... (vezi toată discuția)