avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna.Sunt singurul mostenitor al bunicului meu,parintiimei fiind decedati.Sunt in posesia Titlului de proprietate si as putea sa fac cadastru,m-ar interesa ce se face mai intai cadastru sau succesiunea.
Va multumesc .
Cu stima N.Petrescu
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2010
Pneul, utilizator
Ati acceptat tacit succesiunea, stapanind bunul imobil.( vointa dumneavoastra este intrevazuta prin acest act de administrare ).
Dezbatarea succesiunii ,care va fi finalizata cu eliberarea unui certificat de mostenitor ( aceasta este deschisa prin moarte , insa procedura dezbaterii este efectuata de mostenitori ) poate fi facuta oricand , pe cale notariala, fiind unic erede.

Doncean a scris:

Din cate am invatat de pe Avocatnet, fiind singurul mostenitor mergeti direct la Primarie. Apoi faceti intabularea, dar pe numele D-voastra.

:offtopic:
:angry: De unde de pe avocatnet ati invatat bazaconia asta? Adica d-voastra doriti raspunsuri profesioniste insa dati altora raspunsuri dupa ureche de genul "din cate am invatat de pe ..." :thumbdown:
Daca nu stiti ceva, nu raspunndeti nimic pentru ca daca mai raspundeti asa o sa va sterg postarile si voi propune sa fiti banat.
Avocat TOP DAN spune:
Data post: Luni, 27 Septembrie 2010, 05:33
Nu aveti cu cine sa va judecati ca sa iesiti din indiviziune, numai ca trebuie sa va adresati primariei pentru a va face rol foscal pentru imobilele dobindite prin mostenire

Pentru domnul Avocat u.b.i.k.
Nu, d-le Doncean, ... nu

dl. Top Dan se referea la imposibilitatea iesirii din indiviziune succesorala in cazul in care exista un singur mostenitor (cu cine sa fie in indiviziune?) si la inregistrarea fiscala;
d-voastra ati zis altceva (poate ca pentru d-voastra suna la fel, dar nu este acelasi lucru "fiind singurul mostenitor mergeti direct la Primarie. Apoi faceti intabularea, dar pe numele D-voastra."
Fals.
Corect este: fiind singurul mostenitor, mergeti la notar sa va faca certificatul de mostenitor iar apoi inregistrati-va la primarie ca sa platiti impozitul.
@ Doncean cititi topicul despre avocatura voodoo (eu daca citesc sfatul unui inginer nu ma cred inginer si nu dau sfaturi ingineresti) la www.avocatnet.ro/content/for...

mai ales explicatiile doamnei Ana Dutescu la mitul nr. 6
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Multumesc,astazi o sa merg cu tot ce inseamna acte doveditoare la un notar.
Cu stima.:)

Alte discuții în legătură

Mostenire kitty35 kitty35 Buna ziua..As avea o intrebare..soacra mea a ramas vaduva,ma intereseaza daca poate face act de vanzare- cumparare la unul dintre copii(sunt 3 copii),cum se ... (vezi toată discuția)
Caz pe tp si decizia 11 din 05.02.2007 a iccj. deceba11 deceba11 Titularul si sotia decedeaza in aceasta ordine in 1972 la interval de 3 luni. Raman 3 erezi , succesiunea se dezbate dupa 6 luni in anul 1973. Primul erede ... (vezi toată discuția)
Mostenire razvan0786 razvan0786 2 unchi de ai mei stau in aceiasi curte ,unul a decedat si mi a lasat prin testament parte lui cu casa si terenul aferent (fiecare are casa lui).unchiul ramas ... (vezi toată discuția)