avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

2 unchi de ai mei stau in aceiasi curte ,unul a decedat si mi a lasat prin testament parte lui cu casa si terenul aferent (fiecare are casa lui).unchiul ramas in viata nu prea vrea sa facem succesiunea in shimb imi cere sa i dau o copie dupa certificatul de deces .precizez ca unchiul decedat nu a fost casatorit si nu are copii.Intrebarea este daca ii dau aceasta copie el ar putea sa faca ceva cu ea ? ma refer la cadastru sau altceva .Risc ceva daca ii dau o copie dupa certificatul de deces?
Cel mai recent răspuns: razvan0786 , utilizator 22:47, 27 Ianuarie 2014
Dvs mergeti la notar si dezbateti succesiunea, apoi puteti amiabil sa iesiti din indiviziune fata de unchi.
Nu aveti ce risca daca ii dati copie dupa certificat, oricum ar putea face rost pe alte cai, insa nu vad pt ce i-ar trebui.
pentru a merge la notariat sa dezbatem succesiunea imi trebuie de la primarie anexa 24 iar primaria nu o elibereaza fara niste acte printre care copii dupa buletin si certificat de nastere ale tuturor mostenitorilor.Acestia sunt unchiul supravietuitor ,si 3 copii ai altui frate de al unchiului decedat care nu vor sa mi dea aceste copii .Ce e de facut in situatia asta?
Mostenitorul sunteti dvs.
gi-jane2 a scris:

Mostenitorul sunteti dvs.

da mi a lasat testament
nu am mai primit nici un raspuns de aceea as dori sa revin cu o intrebare.Daca merg in instanta sa fac succesiunea avand testament pe numele meu si dupa cum v am spus unchiul nu avea copii si nu a fost casatorit la instanta mai trebuiesc chemati si ceilalti mostenitori?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2014
andreigrigoriu, moderator

Alte discuții în legătură

Intabulare apartament obtinut prin testament melcisor melcisor Buna ziua! Mama mea a primit prin testament de la un unchi un apartament. Unchiul a decedat. Va rog sa ma ajutati! Ce trebuie sa faca mama ca sa treaca ... (vezi toată discuția)
Legea 221 privind detinutii politici galmi galmi 1. Bunicii mei sunt decedati amandoi (sot si sotie). Ei au avut 8 copii, toti sunt in viata. 2. Din diverse motive nu a fost dezbatuta mostenirea (casa si ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Intentionez sa deschid actiunea de succesiune in urma decesului bunicii mele. Aceasta a avut 2 copii: mama mea (care a decedat inainte de decesul ... (vezi toată discuția)