avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

2 unchi de ai mei stau in aceiasi curte ,unul a decedat si mi a lasat prin testament parte lui cu casa si terenul aferent (fiecare are casa lui).unchiul ramas in viata nu prea vrea sa facem succesiunea in shimb imi cere sa i dau o copie dupa certificatul de deces .precizez ca unchiul decedat nu a fost casatorit si nu are copii.Intrebarea este daca ii dau aceasta copie el ar putea sa faca ceva cu ea ? ma refer la cadastru sau altceva .Risc ceva daca ii dau o copie dupa certificatul de deces?
Cel mai recent răspuns: razvan0786 , utilizator 22:47, 27 Ianuarie 2014
Stimat forumist,

Nu ați înțeles răspunsul dat. Colega mea v-a spus ,,moștenitorul sunteți dvs,,. Moștenirea este legală, sau testamentară, nimeni nu v-a contrazis aici, deoarece, având testament, sunteți moștenitor testamentar. Succesiunea se dezbate la notar, unde vă și sfătiesc să vă duceți cu actele.

Cu stimă.

P.S. Nu este cazul să tot folosiți citate, n faceți decât ca mesajul postat să fie mai greu de înțeles.

nu am toate actele pt a merge la notar .Imi trebuie anexa 24 de la primarie care nu se elibereaza decat cu copii dupa buletin si certificat de nastere ale tuturor mostenitorilor iar acestia nu vor sa mi dea aceste copii.De aceea v am intrebat ce e de facut?
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
andreigrigoriu, moderator
Nu ati inteles, fiind singurul mostenitor nu aveti nevoie de datele sau actele celorlalte rubedenii.
Mergeti la un notar cu acel testament si va zice tot ce aveti de facut.
gi-jane2 a scris:

Nu ati inteles, fiind singurul mostenitor nu aveti nevoie de datele sau actele celorlalte rubedenii.
Mergeti la un notar cu acel testament si va zice tot ce aveti de facut.

notarul imi cere anexa 24 de la primarie care nu se elibereaza decat cu acele copii dupa actele de identitate si certificate de nastere.Din cate am inteles nu toti notarii lucreaza asa. ?cum sa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare apartament obtinut prin testament melcisor melcisor Buna ziua! Mama mea a primit prin testament de la un unchi un apartament. Unchiul a decedat. Va rog sa ma ajutati! Ce trebuie sa faca mama ca sa treaca ... (vezi toată discuția)
Legea 221 privind detinutii politici galmi galmi 1. Bunicii mei sunt decedati amandoi (sot si sotie). Ei au avut 8 copii, toti sunt in viata. 2. Din diverse motive nu a fost dezbatuta mostenirea (casa si ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Intentionez sa deschid actiunea de succesiune in urma decesului bunicii mele. Aceasta a avut 2 copii: mama mea (care a decedat inainte de decesul ... (vezi toată discuția)