1. Bunicii mei sunt decedati amandoi (sot si sotie). Ei au avut 8 copii, toti sunt in viata.
2. Din diverse motive nu a fost dezbatuta mostenirea (casa si pamantul).
3. Bunicul a fost detinut politic. Odata cu aparitia legii 221/2009, au spus ca sa ceara despagubiri.
4. Acum cca o saptamana am fost contactata de o matusa care imi tot cere diverse acte (tata e plecat din tara) pentru proces, dar mie una mi se pare cam dubios.
5. Un unchi a deschis el singur proces la inceputul anului pentru a cere despagubiri pe baza legii 221/2009. La proces am inteles ca este prezent si un procuror, care s-a autosesizat in urma declaratiei martorului, cum ca bunicul a facut inchisoare, ca de fapt mostenitori sunt 8 si nu unul singur si a cerut ca cei 8 sa fie prezenti la urmatoarul termen, care va fi si ultimul.
De o saptamana dupa cum spuneam sunt presata ca sa ii dau diverse acte: copie legalizate dupa buletin si copie legalizata dupa certificatul de nastere. Ca are nevoie de ele la Primarie pentru anexa 24.
Eu din cate am citit anexa 24 este pentru succesiune si nu vad legatura cu procesul. Copie legalizata dupa buletin nu face nici un notar.
Are nevoie pentru aceasta anexa 24 de copie legalizata dupa ci si certificat nastere ale mostenitorilor?
Pentru a solicita despăgubiri conform Legii 221/2009, solicitanţii trebuie să facă dovada calităţii - fie prin certificat de moştenitor sau certificat de calitate de moştenitor - ambele documente eliberate de Notarul public.
Deschiderea succesiunii (anexa 24)
1. Certificat deces şi copie xerox ;
2. Act identitate declarant (moştenitor direct) şi copie xerox;
3. Testament şi copie xerox (dacă este cazul) ;
4.Taxa de 11 lei - se achită la casieria Stării Civile.
În cazul în care titularul nu se poate prezenta, procură specială;
5. Copie act identitate mandatar.
Succesiune
doramincu
Buna ziua!
Cum se procedeaza pentru deschiderea succesiunii dupa bunicul meu?
Fac urmatoarele precizari:
- bunicul a decedat in luna martie 2013;
- bunicul ... (vezi toată discuția)
Mostenire
cristynita
tatal meu a decedat anul trecut,era divortat de mama mea.dupa divort a lucuit cu bunica mea adica mama lui.proprietarii acelei case sunt bunica in viata,80 ani ... (vezi toată discuția)