tatal meu a decedat anul trecut,era divortat de mama mea.dupa divort a lucuit cu bunica mea adica mama lui.proprietarii acelei case sunt bunica in viata,80 ani si bunicul care de asemeni este decedat si dupa care nu s-a facut succesiune.eu cu fratele meu suntem singurii nepoti ai bunicii dar si singurii mostenitori?cum sa procedam?sa facem mostenire,succesiune,vanzare cumparare?ce acte ne trebuie?
va puteti adresa fie notarului,caz in care va trebuie anexa 24 de la ultimul primaria unde a avut ultimul domiciliu def.si certificate deces certificate nastere al dvs si fratelui dvs, ale bunicii etc,daca dezbateti si succesiunea acestuia.
Sunt doua succesiuni de dezbatut: a bunicului si a tatalui dvs.
1. Pentru tata, va trebuie urmatoarele acte: certificat deces, certificate de nastere si acte identitate ale dvs. si ale fratelui dvs.
2. Pentru bunic: certificat deces bunic, certificat casatorie si act identitate bunica, certificate nastere si acte identitate ale dvs. si ale fratelui, acte proprietate casa.
La primaria unde defunctii au avut ultimul domiciliu, asa cum reiese acesta din certificatul de deces, veti solicita eliberarea Anexei 24 in vederea dezbaterii succesiunii (odata pentru tata si odata pentru bunic - pentru bunic, ar fi bine ca solicitarea de eliberare a Anexei 24 s-o faca bunica). De asemenea, pentru succesiunea bunicului veti solicita de la administratia financiara unde plateste impozitul certificat de atestare fiscala cu bunurile detinute, cu mentiunea "pentru dezbaterea succesiunii".
Avand toate aceste acte (anexele 24 certificatul fiscal, actele de deces si stare civila) veti face o programare la notar unde veti dezbate cele doua succesiuni. Bunica va avea 5/8 din casa (daca a fost construita in timpul casatoriei), iar dvs impreuna cu fratele dvs restul de 3/8. Daca respectiva casa a fost bun propriu al bunicului dinainte de casatorie, bunica va primi 1/4, restul de 3/4 revenindu-va dvs. si fratelui. Dupa ce obtineti certificatele de mostenitor, bunica va poate vinde partea dansei.
Speta de mai sus este valabila cu conditia ca tatal dvs. sa fi fost singurul copil al bunicilor, sa nu se fi recasatorit dupa divortul de mama dvs. si sa nu mai fi avut si alti copii recunoscuti afara de dvs.
Succesiune
loredanalory66
buna ziua.as dori un sfat in urmatoarea situatie daca se poate.suntem 6 frati proveniti in urma a 2 casatorii.primii 4 copii sunt facuti cu primul sot al mamei ... (vezi toată discuția)