buna ziua.as dori un sfat in urmatoarea situatie daca se poate.suntem 6 frati proveniti in urma a 2 casatorii.primii 4 copii sunt facuti cu primul sot al mamei si eu si inca un frate mai mic cu al doilea sot.in urma mortii tatalui meu si al mamei a ramas un apartament.ceea ce ma intereseaza este:in momentul in care se face succesiunea cum se imparte acest apartament?sau daca eu incep succesiunea de una singura exista riscul ca ceilalti sa nu imi dea semnatura?si inca o chestie:atata timp cat nu este succesiunea facuta,eu cum imi pot reinnoi cartea de identitate avand in vedere ca proprietarul locuintei in care stau nu mai e in viata?va multumesc
Pe tatal dvs il mosteniti dvs si fratele, pe mama o mosteniti toti 6. Conteaza pt a stii cat aveti de mostenit, care din parintii dvs a decedat primul ( se dezbate mostenirea dupa fiecare, in ordinea deceselor) si daca bunurile au fost achizitionate cu cel de-al doilea sot sau ce bunuri proprii a avut mama sau tata.
Pana dupa dezbaterea succesiunii, va puteti face carte de identitate provizorie, pt ca nu sunteti proprietar si nu mai are cine sa va ia in spatiu.
Nu am inteles asta cu.. fratii nu vor sa dea semnatura.
Puteti merge la notar sa va interesati, sa demarati procedurile, notarul ii va cita pe frati sa se prezinte pt dezbaterea mostenirii
in primul rand va multumesc pt raspuns....primul dintre parinti care a murit a fost mama acum aproape 7 ani.in ceea ce priveste faza cu fratii sa nu dea semnatura ma refeream la faptul ca eu as incepe succesiunea de una singura iar in momentul in care notarul ii citeaza sa vina sa semneze ei sa nu o faca.cat despre cartea de identitate provizorie am facut deja chestia asta.dar cineva imi zisese ca iti poti face carte de identitate si pe baza anexei 24.din cate am citit pe baza acestei anexe se deschide succesiunea nu?
Daca fratii nu se prezinta la notar, veti ajunge in instanta pt dezbaterea succesiunii.
Da, aveti nevoie de anexa 24 de la primarie, certificatul de deces, certificatul dvs de nastere si de casatorie ( daca e cazul ), actele de proprietate
Succesiune
Vasile MARIAN
la moarte tatalui ( 1977) nu sa facut succesiune
in 2008 luna noiembrie mama mea a decedat raminind mostenitori 6 frati din care unul locuieste la aceeasi ... (vezi toată discuția)