avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura

Am nevoie de un sfat,va rog tare mult!
Societatea la care lucrez se ocupa cu importul si distributia de ventilatoare.Marfa o importam din Spania si apoi o facturez clientilor,pana aici totul e ok,dar am o problema,un client doreste sa i se factureze produsele direct din Spania,adica sa nu mai intermediem noi toata operatiunea.Ne-am inteles cu cei din Spania si i-au facut factura,clientul a si platit=o.Acum cei din Spania trebuie sa ne factureze noua marja noastra si eu le-am zis sa ne faca o factura de reduceri comerciale pe suma care ne revine noua ca marja si eu sa bag acea factura in contabilitate pe cont 709,este bine asa?Factura o sa aiba valoarea cu minus,atunci o sa mi se scada din venituri practic din vanzare.Si eu vreau inversul adica sa diminuez datoria sa o inregistrez pe 609?
Cel mai recent răspuns: JolieCont , Contabil 14:30, 27 Septembrie 2010
Conturile 7xx sunt conturi de venituri, 6xx conturi de cheltuieli.
Reducerile ulterioare se inregistreaza pe venituri.
Multumesc!
Mai vreau o parere am procedat corect zicandu-le sa-mi faca o factura de reduceri comerciale pt marja care ne revine noua?
Cred ca asta nu va da batai de cap. Nu trebuie sa faceti niciun contract de comision sau de prestari servicii... nu mai emiteti facturi catre ei...etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere comerciala primita si acordata G.V. G.V. Buna ziua, daca am cateva intrebari catre dvs. : 1, daca am o factura de reducere , se pune pe contul 609? (Reducere comerciala buc 1 valoare -150,00 ... (vezi toată discuția)
Reduceri comerciale acordate andreea_vivy andreea_vivy Firma doreste sa acorde unui client o reducere de pret ulterior facturarii. Clientul a ramas pe stoc cu niste pantofi d-ai nostri si ca sa-l ajutam i s-a facut ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare; factura in rosu mine58 mine58 Am o factura in rosu de discount emisa pentru o facture de marfa ridicata in aceeasi zi , neachitata.am tva la incasare . Cum inregistez aceasta factura de ... (vezi toată discuția)