avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la incasare; factura in rosu
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la incasare; factura in rosu

Am o factura in rosu de discount emisa pentru o facture de marfa ridicata in aceeasi zi , neachitata.am tva la incasare . Cum inregistez aceasta factura de discount ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 02:49, 13 Decembrie 2013
mine58 a scris:

Am o factura in rosu de discount emisa pentru o facture de marfa ridicata in aceeasi zi , neachitata.am tva la incasare . Cum inregistez aceasta factura de discount ?
Va multumesc.

Daca reducerea comerciala se acorda ulterior achizitiei, evidentiata in alta factura, acest caz este reglementat de pct. 51 alin. (4) din O.M.F.P. nr. 3.055/2009, ce prevede:

"Reducerile comerciale primite ulterior facturarii, respectiv acordate ulterior facturarii, indiferent de perioada la care se refera, se evidentiaza distinct in contabilitate (contul 609 "Reduceri comerciale primite", respectiv contul 709 "Reduceri comerciale acordate"), pe seama conturilor de terti. Se retine functionarea inversa a acestor conturi fata de functionarea clasei de conturi din care fac parte.

401 = 609
4426 = 401 cu minus
Daca initial ati inregistrat TVA in contul 4428, factura nefiind achitata, se va inregistra:
4428=401cu minus

Mai sunt si "artificii" cu 609 + 4426 = 401 toate cu minus, depinde si de softul de contabilitate...
Ultima modificare: Vineri, 13 Decembrie 2013
ContSters307306, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere comerciala primita si acordata G.V. G.V. Buna ziua, daca am cateva intrebari catre dvs. : 1, daca am o factura de reducere , se pune pe contul 609? (Reducere comerciala buc 1 valoare -150,00 ... (vezi toată discuția)
Discounturi nenesa nenesa Buna seara.Nu stiu ce sa mai cred cu atatea pareri.Spun simplu problema:pe o factura de marfa se acorda discount(bonus) (ex.180x0.010= -1.80+(-tva 0.34). Cum ... (vezi toată discuția)
Contul 767? denisa2011 denisa2011 buna seara, am o factura de discount de la un furnizor, trec 767 cu minus?? (vezi toată discuția)