avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul + sporurile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul + sporurile

stiu ca in CCM National se prevede ca "salariul cuprinde salariul de baza, indemnizatiile, sporurile precum si alte adaosuri " (art.38 al.4). De asemenea, art. 41 prevede ca " ...sa actioneze pentru includerea unor sporuri in salariul de baza, care sa reprezinte retributia pentru munca prestata si conditiile de la locul de munca, astfel incat salariul de baza sa aiba pondere majoritara"

Intrebarea mea este : este legal ca sporul de vechime sa fie inclus in salariul de baza??
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 13:20, 12 Octombrie 2010
Buna ziua !
In sectorul public deja s-a facut ..... iar in sistemul privat CIM este legea partilor asa ca nu vad niciun impediment .....
~ Conținut șters la cerere ~
rosulescu-lawyers a scris:

sporul de vechime se adauga salariului de baza nu face parte din acesta, pentru ca sporul de vechime este procent din salariul de baza


asa stiam si eu, insa nu gasesc expres stipulat in lege acest lucru.
Iar sefii mei vor "negru pe alb".ma puteti ajuta cu o indicatie??? Multumesc
Da, este legal ca sporul de vechime sa fie inclus in salariul de baza cu conditia respectarii prevederilor art.41 alin.1 din CCMN.

De altfel, alin.2 al acestui articol stipuleaza ca sporurile se acorda numai la locurile de munca unde acestea nu sunt cuprinse in salariul de baza.
si atunci e legal si corect d.p.d.v. moral ca un salariat cu 30 ani vechime sa aiba acelasi salariu cu un salariat cu 6 luni vechime, respectiv minim pe economie, pe principiul ca toate sporurile sunt incluse in salariul de baza????#-o

Alte discuții în legătură

Salariul in cim Marioara Maftei Marioara Maftei Daca in cim la sectinea salariul am : [b]J. Salariul : 1. Salariul de baza lunar brut: 3000 lei 2.Alte elemente constitutive : a) ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime conform ccm la nivel de ramura ContSters257414 ContSters257414 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCÃ nr. 42/01 din 11 februarie 2010 la nivelul Ramurii Comerţ pe anul 2010 [i]ART. 40 (1) Părţile contractante sunt de ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime filofteia radu filofteia radu am lucrat 20 ani la o societate unde primeam 20%spor de vechime,societatea s-a inchis si am ramas in somaj,la o luna de zile m-am angajat la alta societate ... (vezi toată discuția)