avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reglementarea conditiilor bancare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reglementarea conditiilor bancare

Buna,sint noua aici si foarte putin obisnuita cu termenii avocatesti.
Din acest motiv,cer sa mi se raspunda cit mai simplu,formulare normala, ca sa pot intelege.
Chestia e:
in 2008 mi-au murit,la intervale foarte scurte,ambii parinti.Casa parinteasca nu a fost trecuta in testament,nici partea financiara a parintilor.
Am un singur frate in tara,eu locuind in strainatate.
Am mers impreuna la notar si am facut succesiunea pentru casa. Nu am luat in calcul si partea financiara,timpul nu mi-a ajuns atunci.
Intrucit eu doream ca ce mi s-ar fi cuvenit la o eventuala imparteala,sa ramina pentru renovarea casei.
De doi ani nu am dat in tara si acasa iar asta-vara nu am avut pace din motiv ca fratele s-a apucat deja sa renoveze casa,fara sa ma instiinteze sau sa facem un calcul aproximativ ,anume ce suma a lasat parintii si eventual daca mai e nevoie din propriul buzunar.In schimb,se plingea tot timpul ca numai el cheltuia si ca eu nu contribui cu nimic.
Intrucit el tace milc in privinta sumei destul de bune lasate de parintii,ca si-au luat masina noua direct dupa inmormintare si ca copii lui ma ameninta ca "ma scot pe poarta" din propria-mi casa parinteasca,recurg acum la ajutorul vostru avocatesc.
Ma intreb cum sa procedez la vara anului viitor(daca nu e prea tirziu): se poate sa scriu scrisoare recomandata la banca unde a depus banii tatal meu,in care explic ca sint mostenitoare si atasez o copie dupa succesiunea facuta la notariat la moartea parintilor mei,cerind astfel sa-mi dea o copie dupa extrasele de cont din ultimul an,inaintea decesului tatalui meu cu toate ca nu cunosc contul/ numarul de cont exact sau trebuie sa recurg la un avocat ptr.acest lucru?
Eu cred ca fratele a incasat banii si a inchis deja contul; daca el a tacut si tace nu cred ca mai pot recupera banii ci doar sa-i arat ca stiu ce suma de bani si-a bagat in buzunar ,sa scap de imputari si reprosuri fara sens.
Tin in acelasi timp sa fac un partaj pentru a evita eventuale suparari,de aceea tin mult sa aflu cum se procedeaza.
Cu multumiri pentru orice tips!

Alte discuții în legătură

Casa renovata,lipsa dovezi olga2011 olga2011 sora mea a modificat casa parintesaca,renovata de la fundatie, in 1969,cu banii ei,in casa au ramas o un frate si parintii,ea si-a pastrat o camera si o ... (vezi toată discuția)
Succesiune, mostenire sil_sol2001 sil_sol2001 Buna ziua, am urmatoarea problema: in familia mea sunt parintii si doi frati. In anul 2008 eu(unul din frate) mi-am ajutat parintii cu suma de 30 000 eur ... (vezi toată discuția)
Intrarea in posesie grobianu grobianu Parintii mei, inainte de a deceda, mi-au lasat prin testament casa parinteasca si terenul aferent. Unicul meu frate nu a primit nimic, nu stie de existenta ... (vezi toată discuția)