avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuire ...cred
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuire ...cred

Pe scurt : fratele meu (27 ani)dupa divort s-a intors la casa parinteasca unde locuieste cu mama.De ceva vreme ''buna""a inceput sa-i aduca fel si fel de injurii si sa aibe un comportament neadecvat fata de aceasa...In urma acestor""hartuiri " ii zic eu mama a hotarit sa-l decada din drepturile parintesti.bun, poate face asa ceva si daca da,cum ar combate reactiile fratelui meu dupa aflarea vestii...???/ Va multumesc...=D>
..Imi Cer scz ptr postarea acestui mesaj ....

Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2010
melycanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:55, 27 Septembrie 2010
Decaderea din drepturile parintesti este o procedura care priveste parintele ce are un comportament necorespunzator fata de copil , nu poate fi decazut din drepturile parintesti copilul.El, cel mult , poate fi dat afara din casa in masura in care, la 27 de ani, major si sanatos fiind (divortat), se poate intretine singur , mama dvs nefiind obligata sa ii asigure gazduire in casa in care locuiti si in contextul in care el are atitudini necorespunzatoare fata de dansa.cheama politia si il da afara din casa. reactiile ulterioare urmeaza a fi observate dvs.si discutate ulterior.
daca nu e luat in spatiu,mama il poate da afara pe usa. daca i-a facut buletin, va trebui sa-l cheme in judecata pt evacuare
de regula, indiferent daca este luat sau nu in spatiu, mama nu il poate da afara din casa fara sa ii faca proces de evacuare. adesea politia nu intervine daca nu exista o hotarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi a unuia din parinte se poate solicita inaintea divortului? ContSters130251 ContSters130251 Ca mama, pot sa decad din drepturi tatal si apoi sa fac divortul? Mentinonez ca stiu in ce conditii legale se aplica decaderea din drepturi ale unuia din ... (vezi toată discuția)
Sotie imorala davedit abandon de familie si dezinteres pt copii timp de mai multe luni Grigore Daniel Grigore Daniel Ma numesc Gigore Daniel si sotia a plecat de acasa an urma cu mai multe luni, la 'serviciu' zice-a ia, am gasito la un salon de masaj erotic exista si pe ... (vezi toată discuția)
Evacuare din apartament iza iza Buna ziua. As avea si eu o problema in care sa ma lamureasca cineva va rog daca se poate. Am o prietena care are un apartament proprietate personala unde ... (vezi toată discuția)